FOTO: Čakovčani dolaze večeras na koncertne programe Dana grada Čakovca – ne boje se posljedica požara u Totovcu

Koncert Gradskog puhačkog orkestra kod Fontane u Perivoju Zrinski okupio je ponešto manji broj posjetitelja nego proteklih godina. Vjerojatno je na to utjecao i pogled na veliki crni dim koji još uvijek suklja s požara na deponiji smeća u Totovcu.

Gospođa Katarina stanuje u blizini zgrade DVD Čakovec i došla je u čakovečki park na koncert:

– Imamo odlično organiziranu DVD službu i ne treba se bojati požara. Znam da vatrogasci odmah idu na teren čim se nešto dogodi.

Ivan Belovari voditelj Gradskog puhačkog orkestra dim je vidio čak i u Donjem Kraljevcu:

– U orkestru je jedan svirač i član DVD Ivanovec i znao sam da oni danas imaju susret vatrogasaca, pa kad sam vidio dim najprije sam pomislio da oni to imaju neku pokaznu vježbu. No, kako sam se približavao Čakovcu uvidio sam da je to ipak nešto ozbiljnije.

Predsjednik Gradskog puhačkog orkestra Čakovec Gabrijel Kovačić najprije je pomislio da nešto gori u Savskoj Vesi, skladište kod susjeda možda, ali se prije nastupa odvezao u smjeru gdje gori i vidio da “brdo gori” u Totovcu.

Predsjednik Podružnice umirovljenika Grada Čakovca Antun Golubić veseli se ovakvim koncertnim programima:

– Posjećujem većinom sve programe koje organizira Grad Čakovec, a volim i kad se događa nešto u ovom našem čakovečkom parku, posebno pred ovom mojom fontanom. Sretan sam što smo je obnovili i što se ovdje organiziraju zanimljivi i besplatni programi. Sad idem na koncert Šerbedžije na Trgu.

Puhače još očekuje nastup na sam Dana grada Čakovca, u srijedu 29. svibnja na svečanosti u Centru za kulturu Čakovec.

foto: rr

 

 

Ostavi komentar