FOTO: Božanstveni glas Evelin Novak uz pratnju PZ “Josip Vrhovski” i Komornog orkestra za udrugu MURID u crkvi na čakovečkom Jugu

sopranistica Evelin Novak i maestro Branimir Magdalenić
sopranistica Evelin Novak i maestro Branimir Magdalenić

Sopranistica Evelin Novak, Pjevački zbor  “Josip Vrhovski” Nedelišće i Komorni orkestar priredili su u subotu 3. kolovoza vrhunski glazbeni događaj u crkvi sv. Antuna Padovanskog na čakovečkom Jugu.

Maestralne koncertne izvedbe oduševile su publiku u dupkom punoj crkvi. Ave Maria, Ljubav to si ti, Ja Ljubim, Santa Lucia, Vehni, vehni Fijolica i Međimurje kak’si lepo zeleno dio su pomno odabranog repertoara za ovaj koncert koji je ujedno i dio programa proslave 20. obljetnice od osnutka  župe sv. Antuna Padovanskog. Dirigent je bio prof. Branimir Magdalenić. Klavirska pratnja sopranistici Evelin Novak bila je i Lana Cvrtila.

Branimir Magdalenić, Evelin Novak, fra Tomislav Božiček, Silvija Pucko i druge članice MURID-a

Tijekom programa prigodne riječi uputili su fra Tomislav Božiček i izvršna direktorica MURID-a Silvija Pucko zahvaljujući svima što su se u tako velikom broju odazvali ovom  koncertu, a kroz program vodio je Matko Buvač.

Koncert je imao dobrotvorni karakter. Sav prikupjen prihod od donacije ide za  udrugu MURID – Međimursku udrugu za ranu intervenciju u djetinjstvu, a svi koji žele mogu za udrugu uplatiti donacije i na IBAN: HR94 2360 0001 1022 7806 3.

Koncertna večer završila je fotografiranjem s divom večeri sopranisticom Novak i prigodnim druženjem, uz sjećanje na božanstveni koncert, glazbu i vokalne interpretacije svih sudionika.

foto: rr

 

 

Ostavi komentar