FOTO: Blagoslov vozila i otvorenje oldtimer sezone u Svetom Martinu na Muri okupio rekordan broj posjetitelja!

Prekrasan sunčan Uskrsni ponedjeljak okupio je najveći broj oldtimer vozila, motocikala te posjetitelja u Svetom Martinu na Muri gdje je održan tradicionalni blagoslov vozila i otvorenje oldtimer i motociklističke sezone.

Najveća atrakcija bio je legendarni Willys MB, američko vojno terensko vozilo sivo-maslinaste boje, koji je ugledao svjetlo dana tijekom 2. svjetskog rata. Do kraja rata ukupno je izrađeno 647.925 primjeraka ovog vozila. Po završetku rata Willys je dobio i svoju civilnu varijantu, CJ-2A, koja je uticala na dizajn savremenog modela Jeep Wrangler. Pažnju posjetitelja zaokupljao je i žuti Packard, ali i ostali brojni oldtimeri koji su bili postavljeni na središnjem svetomartinskom trgu.

Predsjednik oldtimer kluba Međimurje Franjo Belović na svečanom otvorenju sezone kazao je da se moramo ponositi kulturom i tradicijom koju imamo, dok je predsjednik Hrvatskog oldtimer saveza Antun Presečki zaželio svim vozačima i vozačicama toplu dobrodošlicu i još mnogo sigurnih kilometara. Otvorenje oldtimer i motociklističke sezone označili su gosti kuburaši iz Višnjice, koji su ovom prilikom ispalili počasne plotune iz svojih kubura.

Nakon blagoslova vozila koji je obavio velečasni Ivan Herceg i otvorenja oldtimer sezone, uslijedila je prva ovogodišnja panoramska vožnja prema Kapleščaku do kuće za odmor Belović, Selnice i konačno do Murskog Središća do restorana Robne Kuće KTC.

Organizator događanja bio je Oldtimer klub Međimurje-Čakovec uz sponzore Općina Sveti Martin na Muri, Turistička zajednica Sveti Martin na Muri, Pizzerija Arka, Radio 105 Selnica, voćar Mladen Dobranić, Franjo Škvorc,  Božena Vršić-Haller, Dragutin Tizaj i Mihael Karlovčec.

Ostavi komentar