FOTO: 179 trkača u završnom 8. kolu kros lige Globetka 2018.

Start utrke na 7,8 km

Atletski klub Međimurje danas je organizirao posljednje 8. kolo za 2018. godinu sedme sezone kros lige Globetka.

Prije samog starta tim je povodom napravljena zajednička fotografija svih sudionika. Potom su startale utrke na 3,6 i 7,8 km. Sveukupno je sudjelovalo 179 trkača.

kros liga Globetka (9)_resize

Završnica današnjeg druženja poklonika trčanja u Globetki, starijim generacijama terenima znanim pod nazivom “Patkaraj” uslijedila je u industrial baru Metala gdje su održana proglašenja najuspješnijih u ovoj sezoni.

Kako nam je kazao Mario Dobša, predsjednik AK Međimurja od 2012., s današnjim osmim kolom 2018. godine, održano je ukupno 54 utrka. Broj trkača se u tom razdoblju višestruko povećao, do danas gotovo za 30%. Cilj organizacije ovog krosa je popularizacija trčanja, posebice trčanja u prirodi.

Start utrke na 3,6 km

Na stazi 3,6 km u ženskoj konkurenciji najbrže na cilj je stigla Ana Dobša (AK Međimurje), druga Anja Jambrešić (AK M. Središće) i treća Lea Kos (USR Sport za sve). U muškoj konkurenciji prvi je na cilj stigao Lovro Žbulj (AK Međimurje), zatim David Igrec (TK Kotoripski begači) i kao treći Ervin Nedeljko (TK Franjo Punčec).

Na stazi 7,8 km uvjerljivo najbrži bio je Mladen Ignac (AK Međimurje), drugi Saša Horvat (TK Kotoripski begači) i treći Dalibor Horvat (AK Međimurje). U ženskoj konkurenciji na 7,8 km prva je na cilj stigla Alenka Horvat (AK Varaždin), zatim Nada Siladi (AK Međimurje) i Danijela Krobot (TK Kotoripski begači).

Novo kolo počinje u siječnju 2019. godine. Pogledajte atmosferu s utrka, a uskoro donosimo i fotogaleriju s proglašenja najboljih trkača Globetke iz Metalca. Atmosferu iz Metalca pogledajt OVDJE.

 foto: rr

 

Ostavi komentar