Filip Ude i Tijana Korent u finalu Svjetskog kupa u Mersinu

foto: HGS

Hrvatska gimnastička reprezentacija izborila je četiri finala prvog kvalifikacijskog dana na Svjetskom kupu u Mersinu. Filip Ude na konju s hvataljkama, Tijana Korent  na preskoku te Christina Zwicker (ZTD Hrvatski sokol) i Sara Šulekić (ZTD Hrvatski sokol) na dvovisinskim ručama mirno su prešli prvu prepreku u Turskoj.

Filip Ude koji je prošlog vikenda u Kopru bio brončani, sada je sa 2. ocjenom kvalifikacija (14,400) ušao u svoje 62. finale u karijeri na SK. Bolji od njega bio je samo prošlogodišnji prvak Europe, Albanac ruskog podrijetla Matvei Petrov (14,450). Na istoj spravi je zbog pada Jakov Vlahek (ZTD Hrvatski sokol) ostao bez plasmana među 8 (10,600).

-Zadovoljan sam sa svojom izvedbom. Išao sam lakšu vježbu, start ocjene 5.5. Bilo je dovoljno za 2. mjesto. Za 2 dana je finale i nadam se da ću odraditi malo težu vježbu i što bolje se plasirati, kratko se javio iz Turske Filip.

Nakon Kopra niz s finalima nastavlja i Tijana Korent koja je sa 13,375 danas bila četvrta na preskoku za svoje 35. finale.

 

Sretna sam što sam ušla u finale ovdje. Svoje skokove sam odradila dobro, možda čak i bolje nego u Kopru, a s time sam još više zadovoljna. Ovaj SK je puno jači, jer je došlo više cura koje skaču dosta jake skokove. Čekamo finale u nedjelju i nadam se barem jednako dobrom plasmanu kao što sam imala sada s obzirom da nam je ovo zadnji SK u sezoni i nakon njega će se definirati poredak na rang listi. Bila bih jako sretna kada bih uspjela ući u prve 3 na svjetskoj rang listi preskoka, poželjela je Tijana.

Izvor: HGS

Ostavi komentar