U Mačkovcu započeo 27. Međimurski festival sportske rekreacije žena

Dana, 16. rujna, sportski duh i zajedništvo u Mačkovcu tijekom 27. Međimurskog festivala sportske rekreacije žena.

Ovaj sportski događaj, koji je pod pokroviteljstvom Međimurske Županije i Grada Čakovca, okupio je 225 sudionica iz cijelog Međimurja u 23 ekipe u sportskom duhu, natjecateljskom žaru i zabavi.

Početak ovogodišnjeg festivala označila je himna sportske rekreacije, a pritom je pripremljen i prigodan program, uz nastupe mladih glazbenica Mije i Franke Šalja, te obraćanja predsjednice “Sporta za sve” Mačkovec Nade Ciglarić, predsjednice međimurskog saveza Danice Glad, gradonačelnice Čakovca Ljerke Cividini i međimurskog župana Matije Posavca, uz prisustvo predsjednika VMO Mačkovec Krunoslava Vidačića. Iskoristili su priliku kako bi čestitali organizatoru, ali i prijavljenim ekipama na velikom broju u kojem su se okupile u Mačkovcu, zaželjeli puno sportske sreće i dobre zabave te istakli ponos rezultatima koje postižu i na nacionalnoj razini.

Voditelj festivala bio je Marijan Vugrinčić, a glavni sudac Valentin Šipuš.

Festival sportske rekreacije žena u Međimurju već godinama promiče sportski duh, zdrav način života i druženje među ženama. Ovaj događaj nije samo natjecanje, već i prilika za jačanje prijateljstava i zajedništva među sudionicama.

S obzirom na uspješnost ovogodišnjeg festivala, možemo očekivati da će i budući događaji privući sve veći broj sudionica i podržavatelja sportske rekreacije u Međimurju.

Program festivala obuhvaćao je niz raznolikih aktivnosti koje su izmamile osmijehe na licima svih prisutnih. Sudionice su se susrele s različitim disciplinama koje uključuju gađanje kolutima, pikado, viseću kuglanu, bacanje loptice u koš, tunel i vođenje lopte nogom.

Natjecateljice su se natjecale u šest disciplina, a svaka ekipa osvaja bodove za postignute rezultate. Bodovi se dodijeljuju na sljedeći način: Prvo mjesto 30 bodova, drugo mjesto 25 bodova, 3. mjesto 23 bodova, 4. mjesto 20 bodova i 5. mjesto 18 bodova. Šesto mjesto i svako sljedeće je po 2 boda manje.

“Sport za sve” velika je obitelj koja okuplja sve dobne skupine građana bez obzira na zanimanje, zaposlenje i spol, pa su iz međimurskog saveza pozvali sve zainteresirane da im se pridruže u redovnim ili povremenim oblicima aktivnosti.

Proglašenje pobjednika i podjela medalja bilo je u 19:30 u restoranu KTC.

Proglašeni su pobjednici po disciplinama a na kraju i ukupni pobjednici: 1. mjesto zauzela je Udruga žena Strahoninec, 2. mjesto ekipa Mala Subotica 1 i 3. mjesto ekipa Palovec 1

Galeriju pogledajte ovdje (REKREACIJA)

Foto: Mario Golenko

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE