Evo što je uzrok smrti Franje Krauthakera iz Svetog Urbana!

Kao što smo već izvijestili, Franjo Krauthaker bio je pronađen mrtav na samo nekoliko metara od obiteljske kuće u kojoj je živio. Pronašao ga brat Mirko koji je prijavio njegov nestanak.

Brata Mirka zatekli smo kod obiteljske kuće u Svetom Urbanu, podno vrha zvanog Slamek. Rješavao je obaveze oko organizacije sprovoda. U obiteljskoj kući Mirko je živio sa svojim bratom Franjom. Preko ceste na samo nekoliko metara Mirko nam je pokazao staru, zapuštenu  kuću, u kojoj nitko nije živio već nekoliko godina i u kojoj je u utorak, 9. travnja, ujutro pronašao svog mrtvog brata.

-Postojao je ključ od te kuće kod nas doma, ali ja nisam znao da je on napravio kopiju. Uzeo sam ključ koji smo imali doma i otišao pokušati otvoriti kuću. Nije išlo. Mislio sam da je pokvaren cilindar, te sam potom provalio unutra, a s unutrašnje strane je bio ključ. Najprije sam otišao gore na tavan, jer nikad ne znaš, možda se objesio. Nisam ga našao, otišao sam dolje i u kuhinji na podu sam zapazio noge- prepričao je brat Mirko događaje tog jutra.

Zatim ga je zazvao imenom i pokušao probuditi, ali nije bilo čuti Franjina glasa. Potom je nakon početnog šoka osjetio i miris koji se širio zbog mrtvog tijela. Nazvao je policiju i oni su dalje učinili sve što je bilo potrebno. U srijedu,  10. travnja bila je obavljena sudska obdukcija.

Iz Policijske uprave međimurske potvrdili su nam da je bila riječ o nesretnom slučaju. Obdukcija je pokazala da je uzrok smrti bio pad. Nije bilo znakova nasilne smrti.

Smrt je nastupila unutar pet do sedam dana od prijave njegova nestanka. Posljednji ispraćaj Franje Krauthakera bio je u subotu, 13. travnja.

Ostavi komentar