Erasmus+projekt: Sedmodnevni boravak učitelja OŠ Podturen u Španjolskoj

Osnovna Škola Podturen tijekom 2019./2020. jedan je od partnera Erasmus + projekta “Way back to school”. U projekt su uključeni partneri iz pet institucija. Uz OŠ Podturen iz Hrvatske u projekt su uključeni i partneri iz Turske, Irske, Italije i Španjolske.

Ispadanje učenika iz školskog sustava tzv. ”dropout” veliki je problem i tema u mnogim državama pa tako i u Hrvatskoj. Glavni cilj projekta je uočiti rizične skupine učenika i njihove probleme te različitim aktivnostima pokušati vratiti ih natrag u školu te utjecati na ostale negativne pojave u školi kao što su: izostajanje s nastave, ponavljanje razreda, neprimjereno i agresivno ponašanje, nemar, nedovoljno razvijene jezične vještine, slaba motivacija.

U sklopu projekta od 18.-24. lipnja 2019. učitelj povijesti Ivan Vuk, učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture Željka Podgorelec Sirc te pedagoginja Josipa Horvat sudjelovali su na drugoj mobilnosti projekta u koji se Škola uključila ove školske godine.

U sklopu projekta održane su različite aktivnosti te obrazovanja učitelja, a domaćin ove mobilnosti bio je CPR GIJON-ORIENTE iz Španjolske. Tijekom sedmodnevnoga boravka naši učitelji posjetili su školu Colegio de Granda te izmijenili iskustva i metode rada koje Škola provodi u radu s učenicima, posebice rizičnim skupinama učenika. Učitelji su posjetili i instituciju Secretariado Gitano koja se bavi obrazovanjem, pružanjem podrške i uključivanjem Roma u društvo te im pomaže pri zapošljavanju.

Održana su različita predavanja i konferencije vezane uz metode rada, primjere dobre prakse za uspješno zadržavanje i vraćanje kritične grupe učenika u školske klupe. Učitelji su se vratili prepuni dojmova, pozitivnog iskustva te novih ideja koje će zasigurno doprinijeti budućemu radu u školi.

 

Ostavi komentar