Epidemiolozi imaju situaciju u Međimurju pod nadzorom

Nakon što je danas potvrđen i osmi slučaj zaraze koronavirusom u Međimurju, ekipa epidemiologa bila je na terenu i radi na slučaju kako bi se spriječilo daljnje širenje zaraze, rečeno nam je nakon pitanja koje je uputio čitatelj da kolegice iz pogona u Murskom Središću u kojem je radila osoba koja je oboljela od korone u srijedu moraju doći na posao.

Nismo mogli dobiti potvrdu o tome što se točno poduzima, odnosno je li tvrtka dobila zeleno svjetlo da normalno nastavi posao, jer naša epidemiološka služba nema običaj sve što zanima građane dati u javnost, kako ne bi došlo do stigmatizacije oboljelih i samoizoliranih.

Međutim, unekim drugim županijama iznose mjesto, grad ili općinu, pa čak i ustanovu poput domova za starije, gdje se slučaj korone dogodio, ali za naše epidemiologe je većina toga još uvijek tajni podatak.

Stoga nažalost ne možemo transparentno obavijestiti javnost, kako bi se ujedno smanjile ili uklonile špekulacije na društvenim mrežama, posebice sada kad je u pitanju osoba koja je prema našim informacijama radila do četvrtka s više drugih. Za sada je poznato da će više informacija za javnost biti u srijedu.

Rekli su nam samo da su prvi izvidi u ovom slučaju, napravljeni jučer kada se javila sumnja na zarazu koja je danas i potvrđena. Drugim riječima, izuzeti su svi eventualni kontakti, obavljeni svi potrebni razgovori i utvrđeno činjenično stanje.

Prema riječima Marine Payerl Pal, ravnateljice međimurskog Zavoda za javno zdravstvo, ljudi bi trebali imati malo više povjerenja u zdravstvene djelatnike koji savjesno obavljaju svoj posao.

S obzirom da se još podaci sumiraju, sutra će se ili na konferenciji za novinare ili pak putem priopćenja županijskog Stožera civilne zaštite znati koliko je osoba dobilo rješenje o samoizolaciji, odnosno koliko će njih zbog eventualne zaraze biti pod liječničkim nadzorom dok ostali mogu mirne duše nastaviti sa radom.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE