Emanuel Gregorinčić: Bilo je kak tornado v Ameriki!

Silovita oluja s grmavinom, kišom i jakim vjetrom napravila štetu u Svetom Urbanu

Danas u popodnevnim satima, grmljavinsko nevrijeme s jakom kišom i vjetrom napravilo je značajnu štetu na imanjima u Svetom Urbanu, kako saznajemo.

– Vjetar se dignuo oko 17 sati. Bilo je kak v Ameriki tornado!, rekao nam je Emanuel Gregorinčić iz Svetog Urbana u predjelu zvanom Rimščak.

Na njegovom obiteljskom imanju, oluja je nanijela značajnu štetu gospodarskim objektima.

– Vjetar je razkrio garažu, spremište i gospodarske objekte, a oštetio je i dio kuće, opisuje Emanuel te dodaje da je i kod susjeda vjetar napravio štete.

Pune ruka posla imali su i štrigovski vatrogasci koji su izašli na ukupno osam intervencija. Izašli su na teren s dva navalna vozila te 9 vatrogasaca.

– Imali smo u jednom trenutku nekoliko dojava. Bilo je riječi rušenju stabla na prometnice, podizanju krovova. Potragalo je kabel za struju s deset bandera i telefonsku liniju, rekao nam je predsjednik DVD-a Štrigova Aleksandar Karlovčec.

Uz njih, na terenu su bili i vatrogasci iz DVD-a Robadje i DVD-a Stanetinec.

– Imali smo intervencije u Leskovcu, Banfiju, Pritrgi, Svetom Urbanu. U Kozlovčaku je s jedne vikendice odnijelo krov. Tamo gdje je bio lim, vjetar ga je odnio. To je strašno veliki otpor, opisao je u nastavku vatrogasac Karlovčec.

U nastavku pogledajte fotografije s imanja obitelji Gregorinčić u Svetom Urbanu u Rimščaku.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE