DVD Lapšina: Vatrogasci su ponos našeg sela

dvd lapšina

Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Lapšine osnovano je 1945. godine te je tako već 75 godina mještanima prva pomoć u nevolji.

Oni su uvijek tu kada izbije požar, kada nastupi nevrijeme pa s cesta i kuća treba skloniti drveća i granje ili pak kad se vodostaj Mure digne pa treba obraniti mjesto od poplave. Pomažu i kod spašavanja životinja i kad se u mjestu dogodi prometna nesreća. Uvijek su tu kad god je mještanima potrebna bilo kakva pomoć. 

Trenutno broje ukupno 52 člana, od toga je 20 aktivnih članova, a 20 je djece i mladeži. Predsjednik DVD-a Lapšina je Stanko Sedmak, dopredsjednik Zvonko Zamuda, tajnik Kristijan Sobočan, a blagajnik Mario Bogdan. Zapovjednik vatrogasaca je Luka Vinko, a njegov zamjenik Mladen Tišljarić. Najstariji aktivni član u društvu je Petar Vuković.

O DVD-u Lapšina razgovarali smo s njegovim predsjednikom Stankom Sedmakom, koji ponosno vodi DVD već 25 godina. Vatrogascem je postao sa svojih 13 godina, a aktivan je u vatrogastvu od svoje 18. godine. 

Cijeli članak o DVD-u Lapšina donosimo  u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koje od petka, 4. prosinca, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.

 

Ostavi komentar