DV Smješko i Srčeko domaćini projekta Erasmus+ Fine!

Danas je u kongresnoj dvorani Mura Spa Golfer hotela u Termama Sveti Martin održano svečano otvorenje edukacijskog projekta ERASMUS+ Fine! (Hrana i nutricionizam u dječjim vrtićima), čiji je domaćin DV Smješko iz Svetog Martina na Muri.

DV Srčeko iz Vratišinca i DV Smješko iz Svetog Martina na Muri  partneri su projekta ERASMUS+ od 2018. godine. Od tada pa do danas educiraju se i nadograđuju odgojnu-obrazovnu praksu, promoviraju općine Vratišinec i Sveti Martin na Muri te Međimurje.

Promoviranje zdravog načina života u dječjim vrtićima

Naši partneri u projektu iz Portugala, Italije i Mađarske, njih 20 iz odgojno-obrazovnih ustanova i fakulteta dolaze na edukacije u Međimurje, a partnerski dječji vrtić iz Bugarske  sudjelovat će online, rekle su nam Isabela Lisjak i Claudia Baumgartner iz DV Smješko. DV Smješko

U nastavku su dodale: – Cilj nam je promovirati zdrav način života u našim vrtićima i educirati partnere kako pripremati zdrave, tradicionalne obroke s minimalnim ostatkom otpada od hrane te pružiti primjer dobre prakse u malom Međimurju s velikim potencijalima.

Uskoro će, kako najavljuju, biti objavljena službena kuharica projekta FINE! sa zdravim, uravnoteženim receptima za obitelji.

Službenom otvorenju  projekta prisustvovali su i generalni direktor Termi Sveti Martin Igor Nekić, direktor TZ-a Sveti Martin na Muri David Novinščak, ravnateljica OŠ Sveti Martin na Muri Petra Novinščak i načelnik Općine Vratišinec Mihael Grbavec, koji su svim gostima zaželjeli toplu dobrodošlicu.

Program svečanog otvorenja svojim su pjevanjem uljepšali mališani iz DV Smješko.

Foto: Sanja Heric

 

 

Ostavi komentar