14.4 C
Čakovec
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

DV Cipelica posjetila balerina Tina Rucker-Hatlak

Waldorfsku skupinu Sunčeka u ponedjeljak 22.2.2021. posjetila je balerina Tina Rucker-Hatlak.

Djeca su dobila priliku vidjeti kako se balerine zagrijavaju, vježbaju i izvode osnovne i složenije baletne položaje. Posebno ih je razveselilo što su i oni mogli isprobati taj ples koji ih je na prvu sve očarao. Razmišljanja da je balet samo za djevojčice brzo se preokrenuo nakon doživljaja baleta u živo, a posebno kroz razgovor sa gracioznom, nježnom i srdačnom Tinom koja je sa puno strpljenja odgovarala na brojna dječja pitanja i rado i po nekoliko puta pokazivala piruete, male i velike skokove i još puno baletnih čarolija koje su na djecu ostavile dubok dojam. Sa svojim odgajateljicama Barbarom Gregl i Milanom Hozmec djeca će nastaviti  razvijati svoje iskustvo o svijetu oko sebe na najbolji mogući način – doživljajem.

Tina Rucker-Hatlak završila je osnovnu baletnu školu Čakovec, Školu za klasični balet Zagreb, te Bolshoi baletnu akademiju u Moskvi. Plesala je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu i Splitu. Trenutno studira na Akademiji umjetnosti u Zurichu – smjer Master Dance, Teaching and Coaching Dance Professionals. Predaje klasični balet na toj istoj Akademiji umjetnosti, te radi/pleše kao slobodni umjetnik.

Za djecu ovo je bilo novo i neprocijenjivo iskustvo iz kojeg su mogla naučiti mnogo toga  o baletu, te se ovom prilikom zahvaljujemo našoj dragoj gošći, Tini Rucker – Hatlak što je odvojila svoje dragocjeno vrijeme i donijela dašak baletne čarolije u naš vrtić, istaknula je ravnateljica Dječjeg vrtića Cipelica, Gordana Šoltić Siladi.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

bez struje

Dio Mihovljana sutra bez struje

U Štrigovu dolazi hit komedija Otac i sin

Oglasi