Dušan Balog ispričao kako su ga tukli policajci koji su zaradili optužnicu

– Policija je došla po prijavi da držim oružje. Bilo je oko šest sati navečer. Ništa nisu rekli, samo su me izvukli van, počeli me udarati, bacati, ritati. Strpali su me u auto i još su dva ili tri puta stali, bacali me po podu i tukli. Izgubio sam svijest. Kad smo došli u stanicu u Prelogu, doslovce su me nosili, ovako je svoju ispovijest za Jutarnji list iznio Dušan Balog koji danas živi u Imbriovcu. Balog je također kazao da je do sada odslužio pet godina zatvora, zbog različitih nedjela, ali da ovaj put nije bio kriv, jer nije imao oružje.

Protiv dvojice međimurskih policajaca koji su 2018. godine radili u PP Prelog, u dobi od 29 i 35 godina Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je nakon provedene istrage pred Općinskim sudom u Čakovcu podiglo optužnicu zbog počinjenja kaznenih djela osobito teške tjelesne ozljede i sprječavanja dokazivanja.

Prema optužnici, policajci su 10. siječnja 2018. u međimurskom romskom naselju Piškorovcu oštećenika prilikom privođenja izveli pred kuću, gurnuli ga na tlo i zadali mu više udaraca rukama, nogama i policijskim palicama po cijelom tijelu. Potom su ga strpali na stražnje sjedalo službenog automobila, gdje ga je 29-godišnjak tijekom vožnje više puta šakom udario u trbuh.

Tereti ih se da su potom zaustavili vozilo, bacili oštećenika na tlo i nastavili udarati nogama po tijelu, pri čemu je zadobio osobito tešku ozljedu – razdor jetre i krvarenje u trbušnu šupljinu. Okrivljenog 35-godišnjaka tereti se još i da je 12. siječnja 2018. u bolnici u Čakovcu oštećeniku rekao da će ga nagraditi ako ga svojim iskazom ne tereti u kaznenom postupku.

Ostavi komentar