Državno odvjetništvo ispitalo vozača iz Poljske koji je skrivio tešku nesreću i pustilo ga da se brani sa slobode

Teška prometna nesreća koja se dogodila u petak kod Žiškovca

Kako doznajemo iz PU međimurske, poljski vozač koji je u petak 26. srpnja skrivio tešku prometnu nesreću na državnoj cesti između Čakovca i Murskog Središća oko 11:30 sati, isti dan poslijepodne uhićen je od strane policijskih službenika PU međimurske. Vrlo brzo priveden je u DORH i ispitan od strane Općinskog državnog odvjetništva u Čakovcu. Izjave su dali i putnici u njegovom vozilu (supruga i dvoje djece) u svojstvu očevidaca.

Nakon ispitivanja, DORH nije zatražio daljnje zadržavanje 46-godišnjeg državljanina Poljske, koji je pušten da se u daljnjem tijeku procesa brani sa slobode.

Evo što je policija utvrdila i dala u javnost o ovoj teškoj prometnoj nesreći:

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem u sklopu kojeg je proveden i očevid, utvrđeno je kako je 46-godišnjni poljski državljanin rođen 1973. godine, upravljajući osobnim automobilom (Jeep), poljskih nacionalnih oznaka, na dionici državne ceste između Štrukovca i Žiškovca, u desnom zavoju obavljao nepropisno pretjecanje, a da pritom prometna traka kojom je namjeravao pretjecati nije bila slobodna na dovoljnoj udaljenosti. Zbog takvog pretjecanja ugrozio je sigurnost prometa te omeo promet iz suprotnog smjera, zbog čega se frontalno sudario s Toyotom Auris, dubrovačkih registarskih oznaka, kojom je upravljao 40-godišnji vozač s područja Grada Čakovca. Uslijed siline sudara Toyota je odbačena izvan kolnika, gdje je došlo do njenog zapaljenja, a potom se požar proširio i na Jeep, poljskih nacionalnih oznaka.

Hitnom intervencijom vatrogasaca požar na vozilima je ugašen, dok su vozilima hitne medicinske pomoći u čakovečku bolnicu prevezeni 40-godišnji vozač i 13-godišnje dijete (putnik), sudionici nesreće iz „Toyote“, a koji su u tom trenutku zadobili teške ozljede opasne po život. Ujedno, iz automobila poljskih nacionalnih oznaka u bolnicu je prevezeno četvero poljskih državljana, 46-godišnji vozač i 39-godišnja putnica te djeca putnici rođena 2003. i 2005. godine za koje je utvrđeno da su svi u nesreći lakše ozljeđeni.

Kao što smo ranije objavili, vozač i putnik (dijete) iz Čakovca koji su bili u Toyoti Auris, u koje se zaletio Jeep zadobili su teške tjelesne ozljede opasne po život. Prema posljednjim neslužbenim informacijama iz čakovečke bolnice, 13-godišnji dječak je stabilno, ali i dalje se pozorno prati njegovo stanje i nalazi se na Odjelu intezivne njege ŽB Čakovec, dok je njegov otac nešto bolje i prebačen je na traumatološki odjel.

Ostavi komentar