Druženje starih prijatelja: Okupila se složna generacija 69./70. iz Dekanovca, Domašinca, Gardinovca i Turčišća

Predivan primjer prisjećanja na divne, osnovnoškolske dane kao i prava prilika za zajedničko druženje, dolazi od generacije 1969./1970. iz Dekanovca, Domašinca, Gardinovca i Turčišća.

– Ima li ljepšeg nakon gotovo četiri desetljeća vidjeti svoje prijatelje iz prvih osnovnoškolskih klupa i s njima proslaviti svojih 50+ ?

Nema, taj prekrasan događaj zajedno je dana 29. listopada 2022. obilježila generacija rođenih 1969./1970. iz Dekanovca, Domašinca, Gardinovca i Turčišća. Okupila se jedinstvena, oduvijek složna ekipa, predivnih odraslih ljudih: Mirjana Baksa, Željko Baksa, Ivanka Blažić, Verica Blažon, Josip Bočkaj, Zlatko Drvoderić, Dragutin Furdi, Mihovil Furdi, Snježana Juračić, Branko Kanižaj, Stjepan Kanižaj, Božica Kerovec, Ana Kolarić, Vlado Kovač, Ljubica Krhač, Marijan Krnjak, Antun Krznar, Srećko Lacković, Sretan Lacković, Ivan Marodi, Stjepan Marodi, Ivanka Mikac, Antun Novak, Mirjana Novak, Zdenka Novak, Boris Novaković, Snježana Ovčar, Božica Pintarić, Ivica Pintarić, Antun Salaj, Dražen Salaj, Mirjana Špoljar, Mihovil Tratnjak, Vlado Vlahek, Goran Vrzan i Draženka Zorčec.

Dvoje školskih prijatelja podršku druženju generacije poslali su iz daleke Australije, Mihael Drvoderić i iz Švicarske, Magda (Seka) Bihar.

Učitelji generacije uvijek su bili s njima uz veliki entuzijazam, usmjeravanje na prave životne vrijednosti, puni razumijevanja za svaki nestašluk… Prenosili su učenicima znanje i poticali na stjecanje istog te govorili da im znanje nikad nitko ne može oduzeti. Bili su u pravu. Učitelji su nedavno obradovali svoje učenike jer su s radošću prihvatili poziv  i s njima došli podijeliti slavljeničke trenutke za 50+ i dane školskog života. S Najgeneracijom 50+ iznimno važan dan obilježili su učitelji: Mira Janjanin, Mira Žerjav, Dušan Lapov i Ivan Pranjić koji su bili ugodno iznenađeni jer su se vlastitim očima uvjerili da se njihov trud isplatio. Podršku druženju pružili su učiteljica Katarina Borko i učitelj Josip Fuss.

Susret generacije, nažalost, započeo je odavanjem počasti prerano preminulim prijateljima, Dušanu Kovač, Antunu Mikacu i Zlatku Mihalecu koji počivaju u miru na groblju u Dekanovcu i Domašincu.

U crkvi Svih svetih u Dekanovcu župnik Ivan Mikulan služio je misu zahvalnicu u čast živim članovima generacije i u spomen na pokojne prijatelje. Poučnim riječima uputio je svima čestitku i lijepe želje za dosadašnje godine života te poželio svako dobro u daljnjem životu. Čestitki se pridružio i zvonar Ivan Kontrec. Članovi crkvenog zbora, Cecilija Merkač, Milica Mezga i Josip Mezga, uveličali su svečanost predivnim pjevanjem i sviranjem. Male ministrantice Barbara Kovač  i Leona Mučić, prelijepim čitanjem i sudjelovanjem u obredu, obogatile su svečanost generacije. Prekrasno cvijeće za crkvu, učiteljice i preminule prijatelje aranžirao je OPG Zelenić iz Domašinca. Za prelijepu generacijsku uspomenu pobrinuo se Puna fotoland, fotografski studio iz Čakovca. Složna i mnogobrojna generacija uspješno je stala na jednu fotografiju. Fotografije su se veseljem pregledavale, okretale…. Tako su se svi prisjetili školskih dana kada se fotografija dobivala u ruke, a ne samo digitalno kao što je to sve češći običaj u današnja vremena.

Vrhunac slavlja nastavio se u veoma ugodnom ambijentu Bajzovih dvora u Dekanovcu. Međusobni pozdravi uz osmijeh koji je krasio brojna lica, prebrojavanje generacije, prisutni, odsutni … bili su uvertira u slavljeničku večeru. Za slatki dio večere pobrinule su se Maričine slastice, prefini kolači i ukusna generacijska torta dodatno je zasladila večeru. Uz vrhunsku uslugu, ljubazno i nasmiješeno osoblje druženje je trajalo do ranih jutarnjih sati. Bilo je puno toga za prisjetiti se, ispričati, podijeliti s drugima …

Novi susret Najgeneracije 50+ dogovoren je za dvije godine, 2.11.2024., tada će slaviti punih 40 godina završetka osnovne škole i dvije petice života.

Jedan osmijeh može započeti prijateljstvo,

jedna ruka može uspraviti posustalu dušu,

jedna riječ može postaviti pravi cilj,

jedna svijeća može odagnati tamu,

jedna generacija može pokrenuti cijeli svijet ..

jedan, jedno ili jedna, a toliko posebna i vrijedna!

Tekst pripremila: Zdenka Novak

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE