Zvonko Vrtarić odlučio: Vijećnici će o proračunu Murskog Središća glasati putem e-maila

dražen srpak i zvonko vrtarić
Dražen Srpak, gradonačelnik i Zvonko Vrtarić, predsjednik Gradskog vijeća Mursko Središće.

Zvonko Vrtarić, predsjednik Gradskog vijeća Mursko Središće izvijestio je da će se 23. sjednica Gradskog vijeća zbog opasnosti od zaraze virusom COVID 19 održati elektroničkim putem i izjašnjavanjem o odlukama putem e- maila. Po prvi put u povijesti grada o najvažnijem gradskom dokumentu, proračunu za iduću godinu odlučivati će se putem elektroničke pošte. Od ostalih točaka važnih za građanstvo na dnevnom redu je i odluka o poticajima za kupnju većeg stana ili kuće radi potreba kućanstva, ali uz dokaz o prodaji postojeće nekretnine, kako bi se izbjegla kupavanje druge nekretnine uz korištenje poticaja.

Predsjednik Vijaća Zvonko Vrtarić zamolio je vijećnike da se sjednici odazovu na način da najkasnije do 30. studenog 2020. godine do 12 sati na e-mail: [email protected] dostave glasove ZA, PROTIV ili SUZDRŽAN za svaki prijedlog odluke im dostavio tablicu radi lakšeg glasanja. Materijale odnosno prijedloge odluka dostavljeni su im privitku elektroničke pošte.

Pitanja koja bi gradonačelniku postavili na aktualnom satu mogu postaviti u pisanom obliku putem email-a. Gradonačelnik će sukladno Poslovniku Gradskog vijeća Grada Mursko Središće na postavljena pitanja odgovoriti u pisanom obliku te odgovor proslijediti svim vijećnicima putem predsjednika Gradskog vijeća sukladno Poslovniku najkasnije do sljedeće sjednice Gradskog vijeća. Sva pitanja postavljena na aktualnom satu zajedno s odgovorima biti će javno objavljena u medijima.

Pitanja u sklopu rasprave vezana za točke Dnevnog reda 23. sjednice Gradskog vijeća Grada Mursko Središće vijećnici mogu postaviti na gradski email ([email protected]) te će objašnjenja dobiti u pisanom obliku također putem email-a.

-U slučaju da do 30. studenog 2020. godine do 12 sati na e-mail: [email protected] ne dostavite svoje glasove ZA, PROTIV ili SUZDRŽAN smatrat će se da se sjednici niste odazvali, poručio je predsjednik Vijeća Zvonko Vrtarić

 

Ostavi komentar