Županijsko vatrogasno natjecanje u Palinovcu: Najbolji DVD Palinovec, Donji Mihaljevec, Domašinec i Gardinovec!

Vatrogasna zajednica Međimurske županije održala je županijsko natjecanje pomladka i mladeži na nogometnom igralištu NK Mladost u Palinovcu, uz domaćina DVD-a Palinovec. U natjecateljskom djelu natjecale su se ekipe pomladka i mladeži u kategorijama žene i muškarci. Iz Međimurske županije ukupno je učestvovalo 107 natjecateljskih ekipa i jedna ekipa gostiju iz susjedne Republike Mađarske iz grada Letenye.

U kategoriji 6-12 godina starosti pomladak žene PŽ nastupilo je 18 ekipa, a u muškoj PM 53, u kategoriji mladeži starosne dobi od 12-16 godina u kategoriji mladeži žene – MŽ nastupilo je 11 ekipa, a u muškoj kategoriji MM nastupilo je 26 natjecateljskih ekipa.

U kategoriji pomladak žene prvo mjesto osvojio je DVD Palinovec, od podmlatka muški najbolji su bili DVD Donji Mihaljevec. Kod mladeži žene slavile su vatrogaskinje DVD-a Domašinec, a kod muškaraca DVD Gardinovec.

Prvo tri plasirane ekipe u kategoriji mladeži stekle su pravo plasmana na državno natjecanja koje se planira u rujnu 2020. godine.

Kod proglašenja rezultata, nakon prijavka što je Mariju Medvedu, predsjedniku VZ Međimurske županije podnio zapovjednik Mladen Kanižaj, okupljenima su se obratili Mladen Novak, predsjednik Skupštine Međimurske županije, istaknuvši kako vatrogastvo Međimurja ne treba brinuti za budućnost kada ima ovoliki broj mladih vatrogasaca.

Miljenko Horvat, načelnik općine Donji Kraljevec, čestitao je svim natjecateljima na postignutim rezultatima. U ima domaćina obratio se predsjednik DVD-a Palinovec Franjo Jančec. Proglašenju su nazočili i Mladen Čavlek zamjenik načelnika općine Donji Kraljevec, Vlado Sabol predsjednik VMO Palinovec, Ivan Novak predsjednik kluba vatrogasnih veterana, te Zlatko Mihocek, prvi Hrvat koji je prehodao Via Adriaticu.

Vatrogasna zajednica Međimurske županije čestita i zahvaljuje svim ekipama na učestvovanju na županijskom natjecanju kao i njihovim voditeljima koji ulažu svoje slobodno vrijeme u mlade naraštaje Međimurskog vatrogastva.

OKVIR:

Rezultati županijskog natjecanja u Palinovcu 

Pomladak žene

 1. mjesto DVD Palinovec
 2. mjesto DVD Mala Subotica
 3. mjesto DVD Donji Mihaljevec

Pomladak muški

 1. mjesto DVD Donji Mihaljevec
 2. mjesto DVD Draškovec
 3. mjesto DVD Kuršanec

Mladež žene

 1. mjesto DVD Domašinec
 2. mjesto DVD Sveta Marija
 3. mjesto DVD Šandorovec

Mladež muški

 1. mjesto DVD Gardinovec
 2. mjesto DVD Krištanovec
 3. mjesto DVD Vularija

Gosti mladež muška:

 1. mjesto Letenye

Foto: Stjepan Hranilović

Ostavi komentar