Županijska Liga protiv raka Čakovec u Strahonincu organizira satove plesa

U dvorani Kulturnog doma Strahoninec održan je prvi sat plesa koji su organizirale članice Županijske Lige protiv raka Čakovec u suradnji sa Udrugom Plesna škola Varaždin.

Cilj je da se satovi plesa održavaju svakog petka u istom terminu kako bi se zainteresiranima pružila prilika da se uz zabavu i dobro raspoloženje bave tjelovježbom. Vježbanje je, samo po sebi, nužnost u današnje vrijeme, a pogotovo kada su u pitanju osobe sa kroničnim bolestima ili kao što su u slučaju Županijske Lige protiv raka Čakovec osobe liječene od različitih tipova karcinoma. Isto tako već spomenute osobe imaju nerijetko poteškoće u kretanju, pa je Liga zajedničkim promišljanjem članica došla na ideju kako je ples kao oblik fizičke aktivnosti idealan za osobe ove ciljane skupine.

Općina Strahoninec besplatno je ustupila prostor. Članicama i članovima Lige pridružila se i Udruga žena Strahoninec, pa se proteklog petka okupilo 25 osoba spremnih za ples.

Kako ples, osim dobrobiti za zdravlje razvija i niz drugih vještina kao što su komunikacija i samopouzdanje, u opuštenoj atmosferi ni toga nije nedostajalo. Večer je bila uspješna, zabavna i inspirativna.

Županijska liga protiv raka Čakovec poziva na novo plesno druženje koje će se održati ovog petka 29. ožujka također u 19 sati. Dobrodošli su svi.

 

Ostavi komentar