Župan Matija Posavec za Dan žena: Ravnopravnost je riječ koja se tiče svih nas

Drage Međimurke, drage žene, od srca vam odajem priznanje na svim vrijednostima koje darujete zajednici. Svaki dio društva, u kojem ste prisutne, sadrži vrelo poruka koje vrijedi ugraditi u djela kojima naš svijet činimo boljim. Podjednako je dragocjen trag koji ostavljate u svojim obiteljima, čija ste istinska snaga, do onog u svojim profesijama.

S ruba djetinjstva u život odraslih ponijeli smo savjete naših majki i baka kao najjači štit. Međunarodni dan žena podsjetnik je na borbu vaših prethodnica, koje su morale proći trnovit put do ostvarenja elementarnih prava. Danas je ta borba dio povijesti, no zadatak nije završen. I naše vrijeme traži da se ravnopravnosti posvetimo s mnogo pažnje. Neka žene koje su tijekom minulih stoljeća utirale put ravnopravnosti i toleranciji, budu uzor svima koji teže sigurnoj zajednici. A niti jedno društvo ne može se nazvati sigurnim, ako je bilo koja skupina njegovih članova marginalizirana, ako su njihove potrebe zanemarene. Da bismo takvu poruku prenijeli u budućnost, mnogo pažnje u Međimurskoj županiji posvećujemo obrazovanju i odgoju mladih jer vjerujemo da su naša ulaganja potpora svakom roditelju, pa tako i svim majkama koje su često najveći izvori snage obitelji i simbol najveće predanosti. Brigom za starije i nemoćne osobe također se zalažemo za jednakost.

Ravnopravnost je riječ koja se tiče svih nas, a žene i način na koji nose svoje uloge u društvu – bilo da su vladarice, radnice, majke, sestre ili bake – inspiracija su nam za rješenja na koja će naši potomci biti ponosni.

Novim generacijama želimo ostaviti napredno Međimurje, a napredak, uz postizanje visokog životnog standarda, podrazumijeva toleranciju i međusobno poštovanje. Vjerujem da zajedničkim djelovanjem, cilj o sigurnom, humanom i potpuno ravnopravnom društvu možemo dosegnuti.

Zato, drage žene, drage sugrađanke, u ime mojih suradnika i osobno, čestitam vam Dan žena sa željom da osnažujete našu zajednicu vrlinama, a mi ćemo se truditi da vam budemo dostojna podrška.

Župan Matija Posavec

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE