Sanja Pintarić vješta je u pripremi domaćih tradicijskih jela. Za našu stalnu rubriku „Međimurska kuharica” rado je s našim čitateljima podijelila recept za popularne međimurske kukuruzne pogačice zvane „kružjače”. Fine su to tradicijske grickalice našeg kraja. Pripremaju se brzo i jednostavno, a preporučeni sastojci svima su dostupni. Stoga krenimo s radošću u pripremu „kružjača”.
Najprije vagnemo brašno i u njega dodamo sve navedene sastojke (mast, šećer, sol, slatko vrhnje). Glatko zamijesimo. Od smjese radimo kuglice (veličina po želji). Pećnicu zagrijemo na oko 180 stupnjeva Celzijusa. „Kružjače” pečemo dok ne budu rumene. Dobar tek!
Sastojci:
– 50 dag kukuruznog brašna
– 4 žlice masti
– 5 žlica šećer
– malo soli
– 2 dcl slatkog vrhnje
foto: Zlatko Vrzan
U Sanjinoj kuhinji mirišu i druge fini “zdiganci” i kolači: