Zlatko Mihocek Torpedo: – Evo me! kazao je stigavši na cilj i kleknuo na Kamenjaku nakon 1100 nevjerojatnih kilometara Via Adriatice!

Zlatko Mihocek

– Torpedo! Torpedo! klicali su planinari danas oko 18 sati na najjužnijoj točci Istre – Kamenjaku gdje je stigao Zlatko Mihocek nakon što je prohodao 1100 kilometara od Prevlake po nevjerojatnim vremenskim prilikama. I u Istri ga je u samom finišu dočekao prolom oblaka, jer izgleda po lijepom vremenu Torpedo ne može. U ovih 44 dana na stazi Via Adriatica pratila  ga je kiša, snijeg, tuča, oluja…ali ovaj samozatajni planinar iz Palinovca prkosio je svemu i ustrajno korak po korak grabio prema svom cilju. Pratili su ga brojni planinari na društvenim mrežama bodreći ga u njegovom pothvatu. Prvi je Hrvat koji je prohodao ovu stazu. Na putu su mu pomagali brojni planinari nudeći mu besplatan smještaj i hranu kad je bilo najteže. Dobio je nadimak – Torpedo!

Na cilju u Istri dočekali su ga planinari i njegovi prijatelji iz Planinarskog društva Bundek koji su ujutro krenuli dočekati svog lava te domaći istarski planinari.

Zlatka će večeras dočekati planinari i prijatelji u Zagrebu, a u srijedu 22. svibnja njegovi planinari Bundeki pripremaju doček u Murskom Središću u parku u 18 sati. – Dođite i pozdravite ovog junaka, poručuju Bundeki.

Pogledajte video dolaska na FB stranici Dražena Podveza, Zlatkovog prijatelja i planinara PD Bundek OVDJE.

zlatko-mihocek-c6dfe6a7996e286d263f291769531e51_view_article_new
Iako je krenuo u proljetno doba, 6. travnja, sve do danas pratile su ga nevjerojatni klimatski uvjeti neuobičajeni za ovo godišnje doba. Ali Zlatko pokleknuo nije!

 

 

 

Ostavi komentar