ZeuS i Damir Klaić-Ključ udružili se na manifestaciji “Bijeli most”

Bijeli most
Bijeli most
Suradnjom koju su kreirali poznati čakovečki umjetnik Damir Klaić-Ključ i Zaštitarsko-ekološka udruga Senjar-ZeuS započinje obilježavanje dviju okolišno važnih datuma u ožujku: uz Međunarodni dan rijeka (14.3.) i uoči Dana voda (22.3.) osmišljeno je niz izuzetnih događaja. 
Ključna cjelodnevna manifestacija održat će se u subotu, 18. ožujka, kod pješačkog, visećeg Bijelog mosta u Donjoj Dubravi u suradnji umjetnika s brojnim lokalnim udrugama.
Tom prigodom posjetitelji će moći razgledati izložbu dječjih radova koja će biti priređena u interijeru vodenice u neposrednoj blizini mosta. Usporedno će HGSS stanica Čakovec upriličiti zanimljivu vježbu spašavanja na  vodama te potom provozati zainteresirane posjetitelje rijekom Dravom. Program uključuje i prezentaciju tradicionalnog ispiranja zlata i smotru više vrsta plovila od sportskih kajaka preko raft gumenjaka do tradicionalnih dravskih šajki.
Kao središnji događaj ističemo instalaciju “BIJELI MOST” plutajuću izložbu fotografija. Naime, Ključ će cijele subote pripremati instalaciju posebno odabranih fotografija s tematikom zaštite prirode kako bi istaknuo potrebu očuvanja prirodnih rijeka.
Instalacija je popraćena sa svjetlosnim i zvučnim efektima na mostu. Posjetitelji mogu pogledati instalaciju od 10:00-22:00h. Početak otvaranja predviđen je u sumrak dana.
Ujedno ovom prilikom udruga ZeuS koja je još 1999. iznjedrila ideju, a kasnije i inicirala gradnju visećeg mosta krsti ovaj objekat nadjenuvši mu ime ‘Bijeli most”. Naime, želja je da most postane prepoznatljivo obilježje Donje Dubrave i da se ubuduće upravo ovaj naziv koristi u javnosti.
Organizatori pozivaju sve ljubitelje prirode da se ove subote prošeću uz Bijeli most i uživaju u priređenom programu, posebno u trenutku kada će se upaliti rasvjeta izložbe na otvorenom Bijelom mostu.

Ostavi komentar