2.8 C
Čakovec
Nedjelja, 21 travnja, 2024

ZBOR Josip Vrhovski Nedelišće osvojio brončanu plaketu u Rovinju!

Pjevački zbor Josip Vrhovski Nedelišće i ove je godine 5. i 6. listopada 2019. nastupio na 52. Izdanju Susreta hrvatskih pjevačkih zborova u bogatom dvodnevnom natjecateljsko-revijalnom programu. U Rovinju se okupilo više od 500 pjevača i 13 zborova.

Natjecanje je održano u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Istarske županije i materijalnom potporom Ministarstva kulture RH, Grada Rovinja i Turističke zajednice Grada Rovinja. Nastupom u natjecateljskom djelu 5. listopada 2019. u Koncertnoj dvorani Adris u Rovinju pred stručnim povjerenstvom, u sastavu, Bogdan Đaković, Ivan Josip Skender i Luka Vukšić,  Pjevački zbor Josip Vrhovski Nedelišće osvojio je Brončanu plaketu.

6. Listopada 2019. U dvorani Hotela Lone u revijalnom nastupu svojom izvedbom Zbor je, i opet briljirao, te osvojio nagradu za najuspješniju izvedbu Revijalnog dijela programa. U izvedbi su korištene rukotvorine Seljačke Sloge Nedelišće od komušine (od luščija), već samom pojavom na pozornici oduševili su publiku, a pogotovo u publici one koji znaju cijenit ručni rad. Za koreografiju nastupa pobrinula se Edita Gorski, izvedena je Zagorska pesma od Josipa Štolcera Slavenskog.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE