ZBOR Josip Vrhovski Nedelišće osvojio brončanu plaketu u Rovinju!

Pjevački zbor Josip Vrhovski Nedelišće i ove je godine 5. i 6. listopada 2019. nastupio na 52. Izdanju Susreta hrvatskih pjevačkih zborova u bogatom dvodnevnom natjecateljsko-revijalnom programu. U Rovinju se okupilo više od 500 pjevača i 13 zborova.

Natjecanje je održano u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Istarske županije i materijalnom potporom Ministarstva kulture RH, Grada Rovinja i Turističke zajednice Grada Rovinja. Nastupom u natjecateljskom djelu 5. listopada 2019. u Koncertnoj dvorani Adris u Rovinju pred stručnim povjerenstvom, u sastavu, Bogdan Đaković, Ivan Josip Skender i Luka Vukšić,  Pjevački zbor Josip Vrhovski Nedelišće osvojio je Brončanu plaketu.

6. Listopada 2019. U dvorani Hotela Lone u revijalnom nastupu svojom izvedbom Zbor je, i opet briljirao, te osvojio nagradu za najuspješniju izvedbu Revijalnog dijela programa. U izvedbi su korištene rukotvorine Seljačke Sloge Nedelišće od komušine (od luščija), već samom pojavom na pozornici oduševili su publiku, a pogotovo u publici one koji znaju cijenit ručni rad. Za koreografiju nastupa pobrinula se Edita Gorski, izvedena je Zagorska pesma od Josipa Štolcera Slavenskog.

 

Ostavi komentar