Zbog opasnosti od trovanja pčele iz Svetog Križa na dva kontejnera sklonio u Vratišinec

Ilustracija: Pčelinjak na kontejneru
Zdenko Radiković je putem službnih stranica Općine Vratišinec obavijestio javnost o preeljenju pčelinjaka iz Svetog Križa u Vratišinec.

Javnosti se obrtio kako bi uklonio eventualnu zabrinutost građana vezano za dopremu pčelinjaka, odnosno kontejnera s košnicama (jedan kontejner ima 40 košnica, a drugi 8 košnica) na područje Općine Vratišinec. Smješteni su s desne strane poljskog puta u nastavku Školske ulice, oko 500 metara nakon posljednjih kuća.

Kontejneri s pčelama stacionirani su uglavnom u Sv. Križu gdje i živim, međutim zbog situacije s trovanjem pčela na području oko Preloga, žurno sam trebao preseliti pčele na Veliki petak kasno navečer. Zbog navedene situacije, nije bilo vremena za prethodno traženje lokacija, stoga sam pazeći na pravila koja propisuju držanje pčela postavio dva kontejnera na navedenu lokaciju.
Molio bih građane za razumijevanje, ali i poručio kako su pčele trenutno okupirane cvatnjom uljane repice i ne predstavljaju opasnost za građane, osobito ne u večernjim satima, kada pretpostavljam ljudi šetaju navedenim putem.

-Napomenuo bih kako sam posljednjih 10 godina nekoliko puta ostavljao pčele na području ove velike parcele kad se sijala uljana repica. Ukoliko neće biti žalbi ili neugodnosti od strane mještana, pčele namjeravam na ovoj lokaciji držati svega 20-tak dana, kada će biti gotova i cvatnja uljane repice. U slučaju da će pčele ipak remetiti dnevne rutine prolaznika ili mještana, molim da se jave na 098/550-636, poručio je. Zdenko Radiković

Ostavi komentar