Završnica Dana grada Mursko Središće u znaku konjara, predstava amatera i ribolovnog kupa

Na smrtnoj postelji

I današnji program je bogat na Danima Murskog Središća.

Evo što će se događati.

SUBOTA, 19. svibnja

Pretposljednjeg dana održavanja Dana Grada 19. svibnja  (subota) s početkom u 10 sati na području autobusnog kolodvora u Murskom Središću Udruga Međimurski konjari (g. Malović) organizira besplatnu vožnju kočijom i jahanje konja. Pozivaju se svi zaljubljenici u prekrasne plemenite životinje – konje da uveličaju ovaj prekrasan događaj.

U vremenskom razdoblju od 15 do 19 sati na ŠRC „Zalešće“ će se održati KUP GRADA – natjecanje u lovu ribe udicom na plovak u organizaciji ŠRD-a „Mura“ Mursko Središće. Svi ljubitelji prirode, ribe i dobrog društva pozivaju se na druženje u društvu ribiča s područja grada Mursko Središće.

S početkom u 20 sati u Centru za kulturu „Rudar“ odigrati će se predstava „Na smrtnoj postelji“ u izvedbi Dramske sekcije Kulturno umjetničkog društva „Mura“ Mursko Središće. Međimurska komedija u izvedbi serjojnčara s područja grada Mursko Središće odvija se u međimurskom selu 60-ih godina prošlog stoljeća. Komične scene proizlaze iz lošeg zdravstvenog stanja obitelji čija se djeca upliću u mrežu podjele „grunta“ tj. bore se za svoje nasljedstvo – „herbiju“ u čemu po zahtjevima prednjači zet, a supruga bolesnika brine se za njega te nastoji smiriti strasti. Dramska sekcija KUD-a Mura na Festivalu kazališnih amatera Međimurja osvojila je 3 nominacije – Jelena Moharić za najbolju sporednu žensku ulogu, Mario Nerer za najbolju sporednu mušku ulogu i Bojan Bračko za najbolju režiju.  Svi građani, građanke i prijatelji te ljubitelji domaće predstave pozvani su na druženje uz puno smijeha, zabave i veselja. Ulaz za predstavu je besplatan.

Na šetnici uz rijeku Muru uz Beach bar „Trska“ nastupati će Klapa „Contra“ s početkom u 20:00 sati koja će u najsjeverniji grad Republike Hrvatske unijeti malo dalmatinskog štiha. Pozivamo sve zaljubljenike u klapsku glazbu  i dobru zabavu da dođu na koncertu.

NEDJELJA, 20. svibnja

Posljednjeg dana Dana grada 20. svibnja 2018. godine s početkom u 19 sati manifestacija se zatvara predstavom „Zabranjeno voće“ u režiji Dejana Buvača koje će se održati u Centru za kulturu „Rudar“ Mursko Središće. Organizator predstave je Kulturno umjetnička udruga „Seljačka sloga“ Nedelišće. U predstavi se prikazuje odnos između muškarca i žene u baroknoj Veneciji. Svojom izvedbom i nevjerojatnim kostimima koji su unikat te su šivani samo za potrebe predstave vjerujemo kako će ova izvedba očarati mnoge posjetitelje. Pozivaju se svi da dođu pogledati predstavu te da u svečanom tonu zatvorimo Dane Grada 2018. Ulaz za predstavu je besplatan.

 

Ostavi komentar