Uspješno završena 4. liga Rudar: Dubravka Horvat i Marko Podvez ukupno najbolji na kraćoj stazi, Nada Siladi i Darko Balić na duljoj

Vikend za nama održano je posljednje, šesto kolo 4. Trkačke lige Rudar čime je uspješno završena još jedna sezona.

Usprkos lijepom vremenu kolo je trčalo 97 trkača raspoređenih po stazama dužine 3100 i 6000 metara po kategorijama i spolu. Na stazi dužine 3100 u kategoriji muškaraca najbrži je bio Marko Podvez, do njega Goran Cvetković i iznenađenje na trećem mjestu s odličnim rezultatom Krunoslav Škvorc.

Kod žena na istoj dužini staze Dubravka Horvat još je jednom dotrčala do pobjede, a pratile su je mlada nada trčanja Ana Sanjković i Martina Jambrović.

Na stazi dužine 6000 metara u kategoriji muškaraca redom su stizali Darko Balić, Siniša Škvorc i Mario Sever. Bila je to još jedna „trening“ utrka bez iznenađenja. Kao i kod žena bez stresnih završnica, prva do cilja je stigla Nada Siladi, zatim Monika Jalšovec i Dijana Novak.

Proglašenje najbržih

Završnim kolom, završena je ujedno i IV. Liga Rudar 2022, a samim time organizatori su proglasili najbrže po stazama i kategorijama.

Završetak lige pozdravio je i sam gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, kao i župan Međimurske županije Matija Posavec koji je ujedno i otrčao svoju dionicu staze od 6000 metara.

Prije samog proglašenja moglo se čuti da je ligu otrčalo ukupno 640 trkača u šest kola, od čega 362 muškaraca i 278 žena. Liga će se pamtiti i po srušenom rekordu staze na 3100 metara kod žena kojeg sada drži Ana Dobša. Uz to, ovo je bila prva godina da je bila staza dužine 6000 metara, do sada je bila 8000 metara.

Sveukupna pobjednica u ženskoj kategoriji na 3100 metara bila je Dubravka Horvat, na 2. mjestu Marina Sanjković i 3. Nives Benc. Kod muškaraca na istoj dužini staze prvo mjesto je zauzeo Marko Podvez, 2. Darko Okreša i 3. Saša Peserlin.

Na stazi dužine 6000 metara kod žena pobjedu je odnijela Nada Siladi, na 2. mjestu Monika Jalšovec i 3. Dijana Novak. Kod muškaraca najbrži Darko Balić, 2. Siniša Škvorc i 3. Mario Sever.

Na samom kraju organizatori, iz Trkačkog kluba „Rudar“ iz Murskog Središća zahvalili su se svim trkačima, navijačima, volonterima, sponzorima te najavili da se vidimo, družimo i navijamo do godine na okrugloj petoj ligi Rudar.

Rezultati šestog kola na 3 km

Rezultati šestog kola na 6 km

Ukupni poredak na 3 km

Ukupni poredak na 6 km

Fotogalerija

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE