Završeni radovi na uređenju dijela Sportske, Prvomajske i Ulice Vladimira Nazora u Mihovljanu

Završeni radovi Čakovec1

Završeni su radovi na uređenju dijela Sportske, Prvomajske i Ulice Vladimira Nazora u Mihovljanu.

Grad Čakovec je o ovome poslalo priopćenje za medije koje prenosimo u cijelosti.

Radovi na uređenju križanja Sportske, Prvomajske i Ulice Vladimira Nazora u Mihovljanu završeni su prošli tjedan. Uređena je odvodnja, kolnik te pješačke staze.

Novouređene ulice u srijedu su obišli gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, zamjenik gradonačelnika Mario Medved i predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Mihovljan Josip Jezernik.

Ova investicija stajala je milijun i 100 tisuća kuna, izvođač radova bila je čakovečka TEGRA, a posao je na obnovi otprilike 400 metara cesta obavljen je za 60 dana.

Kako je prilikom obilaska istaknuo gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač ova investicija u potpunosti je financirana sredstvima iz gradskog proračuna, a početak je većih ulaganja u obnovu i izgradnju komunalne infrastrukture u Mihovljanu.

„Ovo naselje u sastavu Grada ima oko tisuću i 400 stanovnika, a proteklih se godina u njega, zbog drugih prioriteta, nije toliko ulagalo u obnovu i gradnju prometnica. To ćemo ispravili, osim ove završene investicije, u tijeku su i radovi na izgradnju sustava odvodnje u Ulici Matije Gupca, a uskoro bi trebali započeti i radovi na izgradnji zone Brezje, koja će omogućiti novih u potpunosti komunalno opremljenih 107 gradilišta“, rekao je Kovač te istaknuo da se rade planovi i za izgradnju vrtića i škole u Mihovljanu.

Da podsjetimo, za zonu Brezje, odabran je izvođač te potpisan ugovor. Čekaju se „Međimurske vode“, koje najprije trebaju položiti kanalizacijsku mrežu. Krajnji rok za završetak radova je proljeće 2020. godine, vrijednost investicije je 4.612.000 kuna.

Foto: Grad Čakovec

Ostavi komentar