Završena je još jedna Ljetna škola fotografije

Foto klub Čakovec
Ljetna škola fotografije

Upravo pred sam početak nove školske godine, Fotoklub Čakovec priveo je kraju 6. po redu Ljetnu školu fotografije za djecu od 10 do 18 godina. Projekt je to koji Fotoklub provodi u partnerstvu s Tehnološko inovacijskim centrom Međimurje i Međimurskom županijom. TICM osigurava prostorne uvjete i dio opreme za radionice, a Međimurska županija od prve godine održavanja škole (2014.) sufinancira projekt. Fotoklub Čakovec pak osigurava komplete digitalnih fotoaparata i bljeskalice za onu djecu koja nemaju svoju opremu.

Zahvaljujući potpori lokalne zajednice i aktivnosti Fotokluba Čakovec, u Međimurju se svake godine među mladim polaznicima otkrivaju i na kreativno stvaranje potiču motivirana i talentirana djeca. Voditelji škole su Davorin Mance i Davor Žerjav, iskusni predavači, fotoinstruktori te aktivni i kreativni fotografski autori. Tijekom ljetne škole djeca uče o tehničkim osnovama fotografije (svjetlo, rasvjeta, fotoaparat, ekspozicija, objektiv), a naglasak se stavlja na praktične vježba te likovne i estetske vrijednosti fotografije, što je zapravo i utkano u temeljnu filozofiju Fotokluba Čakovec kao udruge građana koja promiče fotografsko stvaralaštvo.

Na facebook stranicama Fotokluba Čakovec uskoro će biti objavljeni i radovi polaznika ljetne škole fotografije, pa pratite ovih dana njihove objave.  (Fotoklub Čakovec)

 

Ostavi komentar