ZAVJETNO HODOČAŠĆE: Nakon 30 godina opet se pješačilo od Čakovca do Marije Bistrice

Hodočašće Čakovec - Marija Bistrica
Statue sv. Antuna Padovanskog za potporu zavjetnog hodočašća od Čakovca do Marije Bistrice primili su i članovi Planinarskog društva Bundek Mursko Središće - podružnica Čakovec

– Vjerujem da je svatko od nas na ovom hodočašću osjetio i strah i hrabrost i snagu i nemoć i očaj, i vjeru i sumnju. Vjerujem da smo napravili nešto nemoguće, nakon 30-ak godina opet se je počelo pješice hodočastiti iz Čakovca do Marije Bistrice. Tko je zaslužan za to? Ne ja? Bog, ali svi Vi, koji ste krenuli zajedno sa mnom.Vjerujem da sam sumnjao da neću moći dalje, ali Bog me je uvijek pridizao, kao i vas cijelim putem. Zahvala pripada Vama, osobito našoj logistici. Prešli smo preko 60 km u jednom komadu. Napravili smo čudo. Nadam se da ćemo to zajedno i ponoviti. Neka vas sve dragi Bog čuva, a Majka Božja Bistrička zagovara. Vjerujem da je Ona čula naše molitve i vapaje, dio je hodočasničke ispovijesti koje je s oltara ovog utorka na misi Zahvalnici povodom hodočašća u Mariju Bistricu uputio fra Tomislav Božiček.

fra Tomislav Božiček

Nakon mise održano je i prigodno druženje u župnom klubu gdje je fra Božiček dodijelio prigodne statue sv. Antuna Padovanskog, zaštitnika župe čakovečkog Juga. Primili su ga pojediici ili društvo koji su pomogli u organizaciji i u samom sudjelovanju na hodočašću. Prije svega treba istaknuti agilne planinare i vodiče Planinarskog društva Bundek Mursko Središće i njihovu čakovečku podružnicu, umirovljenu medicinsku sestru Dragicu Kolenić, logističare, iskusnog planinara Zdravka Ptičeka i dr.

Hodočašće Čakovec - Marija Bistrica - PD Bundek - podružnica Čakovec (2)
umirovljena medicinska sestra Dragica Kolenić

Hodočašće je krenulo u ponoć s 13. na 14. rujna (više pogledajte OVDJE) i u Mariju Bistricu hodočasnici su stigli oko 18 sati. U nedjelju 15. rujna čakovečki hodočasnici sudjeluju u Hodočasničkoj župnoj misi u Mariji Bistrici. Hodočasnike je obišao i gradonačelnik Stjepan Kovač te on u svečanoj procesiji prinosi zavjetnu svijeću na dar.

Hodočašće Čakovec - Marija Bistrica arhiva župa sv. A
Čakovečki hodočasnici u Mariji Bistrici

– Ovo nije mogao svatko. Morao je imati nešto u sebi. Neki motiv, volju, zagovor, zavjet. Trebao je biti i fizički spreman. Pred njim je bio put od 60 km. Svatko od nas se je i fizički, ali i duhovno pripremao. Vjerujem da svatko od nas još nije svjestan što je prošao. naglasio je fra Božiček.

Hodočašće Čakovec - Marija Bistrica arhiva župa sv. Antuna Padovanskog (3)
Prvo veće odmorište u Varaždinu na Kapucinskom trgu

Fotoreportažu s hodočašća i ispovijesti nekolicine hodočasnika donosimo uskoro.

foto: rr, arhiva župa sv. Antuna Padovanskog Čakovec

 

Ostavi komentar