Zara Perko osvojila prvu nagradu na natječaju Radost slikanja uz glazbu

Zara Perko
Zara Perko

Zara Perko učenica 2. razreda, OŠ Gornji Mihaljevec osvojila prvu nagradu na natječaju Radost slikanja uz glazbu.

Tjedan glazbe za mladu publiku je program kojeg svakoga proljeća organiziraju Hrvatska glazbena mladež, Zagrebačka filharmonija i Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog s ciljem da umjetnička glazba dođe na listu prioriteta najmlađih.

Tijekom trajanja ovogodišnjeg natječaja djeca u pratnji svojih mentora slušala su Planete, orkestralnu suitu Gustava Holsta, engleskog skladatelja.

I učenici nižih razreda OŠ Gornji Mihaljevec sudjelovali su na ovom  nagradnom natječaju i postigli zapažen uspjeh: učenica 2.razreda, Zara Perko, osvojila je 1. nagradu, te je nagrađena vrijednom knjigom i jednodnevnim izletom u Beč-posjetu Kući glazbe. Zarina mentorica je učiteljica Gordana Polundak.

 Radovi učenica Kaje Novak (2.r.)  i Elene Vurušić (3.r.) izabrani su i objavljeni na web izložbi koju možete vidjeti na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=oX17EMRgjn0

Stručni žiri u sastavu red. prof. art. Tomislav Buntak,  izv. prof. art. Alen Novoselec Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu i MO Tonči Bilić među pristiglim radovima izabrali su najbolje. Mlade umjetnike nagradili su za njihov rad Školska knjiga, Studio Tanaj, Cantus  i Art Travel.

Za ovogodišnji natječaj za najuspješnije likovno ostvarenje inspirirano slušanjem glazbe pristiglo je 287 radova, a sudjelovalo je 5 dječjih vrtića, 25 osnovnih i 5 srednjih škola iz 11 županija – Osječko-baranjske, Splitsko-dalmatinske, Međimurske, Grada Zagreba, Primorsko-goranske, Šibensko-Kninske, Zadarske, Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke, Vukovarsko-srijemske, te Istarske županije.

 

Ostavi komentar