26.1 C
Čakovec
Petak, 1 rujna, 2023

Zahvaljujući članovima HGSS-a stanice Čakovec izvađen čamac za spašavanje u Svetom Martinu na Muri

Nedavna poplava rijeke Mure prouzročila je puno štete i problema na skeli u Svetom Martinu na Muri i na skeli i mlinu u Žabniku.

Priopćenje iz općine donosimo u nastavku:

-Da bi šteta bila što manja u pomoć su pristigli vrijedni i hrabri članovi HGSS-a stanice Čakovec koji su dodatno pričvrstili obje skele. Nažalost zbog visokog vodostaja rijeke Mure, ali i ogromnih stabala koje je rijeka nosila, tek nakon snižavanja vodostaja pokazali su se razmjeri oštećenja koja su nastala nakon poplave.

U Svetom Martinu na Muri je za skelu bilo zakačeno ogromno stablo i potopljen čamac za spašavanje koji se prevrnuo i potopio upravo zbog tog stabla. U pomoć je pristigla ekipa HGSS-a stanice Čakovec i uz puno muke otkačila stablo te izvukla čamac za spašavanje iz vode.

Tako su članovi HGSS-a uz pomoć komunalnog radnika Dejana Krajačića i u takvim situacijama nezamjenjivog mještanina Ivana Strnada, opet nadjačali snagu rijeke Mure.

Načelnik Općine Martin Srša zahvaljuje svima, a posebno u takvim situacijama nenadmašnom, intervencijskom timu HGSS-a stanice Čakovec.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE