Za samo godinu dana od Barbarja do Barbarja od kamena temeljca do novog vrtića

vrtić kamen temeljac ms
Točno na sv. Barbaru prije godinu dana je za vrtić položen kamen temeljac, a na otovorenje dolazi predsjednica RH

U Murskom Središću gradu rudara posebno se slavi njihova zaštitnica sv. Barbara. Tako već desetu godinu za redom Grad Mursko Središće tradicionalno slavi kao gradski blagdan Dan svete Barbare – zaštitnice rudara i građevinara. Na taj dan svake se godine predstavljaju značajni projekti koji su planirani i ostvareni u istoj godini.

Ove godine je to otvorenje novoizgrađenog dječjeg vrtića u ulici Slatine i izgradnja prometnica u Gospodarskoj zoni Brezje, koji su financirani sredstvima iz EU fondova.

Slavlje započinje, u srijedu, 4. prosinca  na blagdan svete Barbare u 10 sati u crkvi Marije Kraljice i svetog Ladislava svetom misom za sve poginule rudare. Nakon svete mise položiti će se cvijeće kod kipa svete Barbare. U 11:15 bit će predstavljanje projekta izgradnje prometnica u Gospodarskoj zoni Brezje dok će u 12 sati  biti upriličeno svečano otvorenje novoizgrađenog dječji vrtića u ulici Slatine u Murskom Središću. Iz gradske uprave pozivamo građane da prisustvuju obilježavanju blagdana svete Barbare – zaštitnice rudara.

 

Ostavi komentar