Za nedjeljnje izbore birači neće morati imati covid potvrde, nego maske i svoje kemijske

Ilustracija: Maske i dezinfekcija obavezni

Birači na biralištu i ispred njega moraju nositi masku, dezinficirati ruke prije i poslije izbora, a jutarnja temperatura ne smije im biti viša od 37,2 stupnja Celzijeva

U nedjelju, 28. studenog izlazimo na izvanredne izbore za župana i njegova zamjenika. Budući da se izbori odvijaju u okolnostima velikog broja zaraženih  SARS-CoV-2 virusom, zatražili smo od Branka Sušeca, predsjednika Stožera civilne zaštite Međimurske županije, upute o tome kojih epidemioloških mjera ćemo se morati pridržavati na nedjeljnim izborima.

Birači za odlazak na biralište ne moraju imati važeću COVID potvrdu nadležnog tijela da su dovršili primarno cijepljenje ili da su preboljeli COVID-19 niti imati negativan rezultat provedenog brzog antigenskog testa ili RT PCR testa.

Za njih je obavezno pravilno nošenje maske, tako da sve vrijeme pokriva nos i usta. Maske su obavezne i na otvorenom prostoru, primjerice, ako se čeka na otvorenom prostoru prije ulaska u objekt gdje je smješteno biračko mjesto i sl., kada osobe ne mogu održavati međusobni razmak veći od 2 metra.

Sve detalje oko izlaska na biralište može pročitati u novom broju Međimurskih novina koje su u prodaji od petka 26. studenog.

 

Ostavi komentar