23.9 C
Čakovec
Četvrtak, 7 rujna, 2023

Dan otvorenih vrata: Yamaha Music School Čakovec

Danas, 7. rujna od 15 do 18 sati, dobrodošli ste posjetiti Yamaha Music School Čakovec na adresi Kralja Tomislava 38 te razgledati prostore škole i upoznati mentore, vrhunske glazbenike našega kraja!

UPISI U TIJEKU: Naučite svirati ili pjevati – kroz igru

Ako želite da vaše dijete ili vi sami naučite svirati instrument ili pak naučite pjevati poput profesionalca, predivno je saznanje da upravo u Čakovcu postoji mjesto na kojem takvo što možete i učiniti i to na moderan i inovativan način.

Yamaha Music School je svjetski poznata škola koja u Hrvatskoj postoji u četiri grada: Zagrebu, Rijeci, Čakovcu i Osijeku. Jedna od najvećih prednosti učenja po Yamaha Music School modelu jest što nude kvalitetno glazbeno obrazovanje izvan klasičnih okvira kakve nude redovne glazbene škole.

Slogan škole je LET’S PLAY – što u prijevodu ima dvostruko značenje: “idemo svirati” i “idemo se igrati”, a to je ujedno i filozofija škole: u svojim učenicima razvijaju ljubav prema glazbi na zabavan i edukativan način primjeren svakom uzrastu (već od 1,5 godine starosti).

Moderan i nekonvencionalan pristup

Jedna od najvećih prednosti učenja po Yamaha Music School modelu jest što nude kvalitetno glazbeno obrazovanje izvan klasičnih okvira kakve nude redovne glazbene škole.

Budući da rade s mališanima već od 1,5 godina starosti, zapravo osluškuju djetetov glazbeni talent i sklonost prema određenom instrumentu te tek nakon osnova naučenih kroz igru kreću s formalnim obrazovanjem poput, primjerice, čitanja nota. Malo je reći da su polaznici oduševljeni te s radošću polaze glazbene sate pa nije ni čudo što mnogi od njih “žive glazbu” i u odrasloj dobi.

– Imamo polaznike svih dobnih uzrasta. Najmlađi dolaze s roditeljima gdje kroz igru prolazimo sve instrumente i “brusimo” njihove talente dok sami ne odluče u kojem smjeru žele nastaviti. Klinci najčešće krenu u predškolskoj ili ranoj školskoj dobi pa se s 9 godina opredjeljuju za određeni instrument. Do tada već vole glazbu i žele se dodatno razvijati pa krećemo s edukacijom i u tom smjeru, kaže Abel Kovačević koji je, uz braću Jošuu i Maaseja te sestru Saru, ujedno i voditelj čakovečke Škole te dodaje kako je vrlo sretan i ponosan i na sve dosadašnje polaznike.

(foto: zlatko vrzan)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE