0.7 C
Čakovec
Ponedjeljak, 6 veljače, 2023

Yamaha Music School Čakovec poziva na besplatne glazbene radionice

Yamaha Music School poziva sve ljubitelje glazbe da ih posjete u subotu, 28. siječnja tijekom Dana otvorenih vrata ili da se prijave za besplatni ogledni sat glazbenih programa po želji uz izvrsne mentore i vrsne glazbenike u opuštenoj i veseloj atmosferi!

Dan otvorenih vrata

Ova svjetski poznata škola u Hrvatskoj postoji u četiri grada: Zagrebu, Rijeci, Čakovcu i Osijeku. U svim će gradovima otvoriti svoja vrata 28. siječnja od 10 do 16 sati pa će zainteresirani (potencijalni) glazbenici imati priliku upoznati renomirane mentore, bogate YMS programe i razgledati prostorije škola.

Također, svi zainteresirani za konkretni instrument ili pjevanje, mogu se prijaviti putem e-prijavnice i sudjelovati na oglednom satu. Sudjelovanje je besplatno, no prijava je potrebna radi formiranja grupa. Prijave su moguće do petka, 27.1.2023. do 14 sati.

Polaznici pred božićni nastup

Ukoliko želite da Vaše dijete ili Vi sami naučite svirati instrument ili pak naučite pjevati poput profesionalca, predivno je saznanje da upravo u Čakovcu postoji mjesto na kojem takvo što možete i učiniti i to na moderan i inovativan način. 

Yamaha Music School Čakovec

Slogan Yamaha Music School Čakovec je LET’S PLAY – što u prijevodu ima dvostruko značenje: “idemo svirati” i “idemo se igrati” – to je filozofija škole: u svojim učenicima razvijaju ljubav prema glazbi na jedan zabavan i edukativan način primjeren svakom uzrastu.

Sljedeće ste subote dobrodošli razgledati prostore čakovečke YMS škole na adresi Ul. kralja Tomislava 38 i upoznati mentore koji se, osim dojmljivim glazbenim obrazovanjem, mogu pohvaliti i bogatom glazbenom karijerom.

Za početak, tu su braća Kovačević, Abel (bubnjevi), Maasej (klavijature) i Jošua (saksofon) koji su ujedno i voditelji čakovečke škole.

Jošua, Abel i Maasej Kovačević, voditelji i mentori u Yamaha Music School Čakovec

Potencijalni novi gitaristi imaju prilike učiti od majstora poput Ivora Barića, Aleksandra Vešića i Maria Kanižaja, za violinu je tu Danijel Rušec, za flautu Stella Cimerman, dok naša poznata pjevačica Tamara Korunek podučava pjevanje. Program za najmlađe vodi Samuel Horvatek.

Moderan i nekonvencionalan pristup

Jedna od najvećih prednosti učenja po Yamaha Music School modelu jest što nude kvalitetno glazbeno obrazovanje izvan klasičnih okvira kakve nude redovne glazbene škole.

Budući da rade s mališanima već od 1,5 godina starosti, zapravo osluškuju djetetov glazbeni talent i sklonost prema određenom instrumentu te tek nakon osnova naučenih kroz igru kreću s formalnim obrazovanjem poput, primjerice, čitanja nota. Malo je reći da su polaznici oduševljeni i s radošću polaze glazbene satove pa nije ni čudo što mnogi od njih “žive glazbu” i u odrasloj dobi. 

Tijekom razgovora s Abelom i Jošuom Kovačevićem, koji su uz brata Maaseja ujedno i voditelji čakovečke YMS škole, saznali smo da je njihova polaznica svojedobno zasvirala na pozornici i s popularnom grupom Psihomodo pop!

– Imamo polaznike svih dobnih uzrasta. Najmlađi dolaze s roditeljima gdje kroz igru prolazimo sve instrumente i “brusimo” njihove talente dok sami ne odluče u kojem smjeru žele nastaviti. Klinci najčešće krenu u preškolskoj ili ranoj školskoj dobi pa se s 9 godina opredjeljuju za određeni instrument. Do tada već vole glazbu i žele se dodatno razvijati pa krećemo s edukacijom i u tom smjeru, kaže Abel Kovačević i dodaje kako je vrlo sretan i ponosan i na sve polaznike. 

– Imamo i polaznike 50+, oni iziskuju drugačiji, opušteniji pristup. To je također u redu, nudimo i takvo glazbeno obrazovanje. U glazbi ne postoje granice i sretni smo što imamo priliku podijeliti svoje glazbeno znanje i iskustvo te na taj način stvoriti nove glazbenike. Predivan je osjećaj širiti ljubav prema glazbi, posebno u našem rodnom kraju, završava Abel.

Ukoliko još niste, posjetite njihovu facebook stranicu ili provjerite kakve glazbene programe nude na službenoj internetskoj stranici. Vidimo se sljedeće subote!

(foto: Yamaha Music School Čakovec)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

0FanoviLajkaj
3,698SljedbeniciSlijedi
14,700PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE