WINGS FOR LIFE: Članovi tima Međimurje Runners pretrčali nevjerojatnih 1.134,28 kilometara!

U nedjelju 5. svibnja 2019. cijeli svijet okupio se u jedinstvenoj globalnoj trkačkoj utrci  Wings for Life World Run 2019. samo s jednim ciljem – učiniti ozljede leđne moždine izlječivima.

Utrka se osim u Hrvatskoj u Zadru održavala istovremeno i diljem svijeta na 11 lokacija na 6 kontinenata s globalnim startom u 13:00h po našem vremenu. Ukupno je diljem svijeta ispred presretačkog vozila trčalo više od 80 tisuća trkača, a jedna od najbrojnija utrka bila je baš u Hrvatskoj.

Od 9.000 trkača koji su startali s zadarske obale bilo je i više od 500 trkača iz Međimurja. Osim u privatnim aranžmanima Međimurci su za Zadar putovali i organizirano s tri puna autobusa. Ovime su i Međimurci pokazali humanitarnu notu i solidarnost te nadu da će ozljede leđne moždine jednog dana biti izliječive. Najiskrenije se zahvaljujemo Međimurskoj županiji na potpori oko organizacije putovanja.

Većina Međimuraca bila je okupljena u tim Međimurje Runners koji je ostvario odlične rezultate. Tim je činilo 74 člana što ih svrstava na 42. mjesto u svijetu po masovnosti. Zajedno su pretrčali nevjerojatnih 1.134,28 km što ih svrstava na 37. mjesto globalnog poretka timova. Radi lakše usporedbe to je slična udaljenost kao od Čakovca do Hannovera ili Marseillesa ili Nizozemske ili Bjeloruske granice. Prosječno je svaki član tima pretrčao 15,33 km. U utrkama ovakvog karaktera nije važan rezultat, ali red je da spomenemo i najuspješnijeg člana. U timu Međimurje Runners najuspješniji je i ove godine bio impresivni Saša Horvat s pretrčanih 41,66 km.

Tijekom utrke izmjenjivale su se svakakve vremenske prilike pa je bilo i kiše i sunca i vjetra i oblačnog vremena, ali to nije utjecalo na zadovoljstvo svih trkača ove humanitarne utrke gdje na kraju sportski cilj i nije važan.

Spomenimo još da se osim na službenoj utrci natjecalo i na virtualnoj utrci (App Run) gdje su trkači bili praćeni preko vlastitih mobitela. Tako su neki trkači barem virtualno sudjelovali u utrci trčeći po poznatim putevima diljem Međimurja.

Potaknuti sloganom utrke „Trčimo za one koji ne mogu“ Međimurci su se još jednom dokazali kao odlični trkači, ali prije svega kao odlična potpora jedinstvenom humanitarnom globalnom pokretu.

Nakon prekrasne utrke ova humanitarna akcija i zaklada Wings for Life ne staje. Već je najavljena utrka i iduće godine (3. svibnja 2020. godine) te se nadamo da će Međimurci biti još uspiješniji i masovniji na njoj. (Međimurje Runners)

FOTO: Međimurje Runners

Ostavi komentar