Vrijedne članice Udruge žena Strahoninec uredile su cvjetne gredice u središtu mjesta 

sadnja cvijeća strahoninec
Bez vrijednih žena Strahoninec ne bi bio tako lijep i uređen.

Jedna od najaktivnijih Udruga općine, Udruga žena Strahoninec, jedva je dočekala popuštanje mjera Stožera civilne zaštite da se mogu malo okupiti i početi sa svojim aktivnostima. Već 6-tu godinu za redom na proljeće i jesen Udruga žena Strahoninec uređuje središte svoga mjesta.

Svojim radom Udruga promiče tjelesnu aktivnost, sport i rekreaciju radi unapređenja opće psihofizičke sposobnosti žena te poboljšanje kvalitete življenja žena kroz druženja te edukativnih predavanja stručnih osoba o zdravlju. Osim druženja kroz ovakve akcije potiču ekološku svijest sumještana.

– Nažalost ove godine nismo mogle ostvariti mnoge projekte koje smo planirale. Jedan od najvećih je i odlazak na Ožujske susrete žena Mali Lošinj 2020. gdje predstavljamo naše Međimurje i pokazujemo tjelesnu i sportsku spremnost koju smo stekle kroz redovite rekreacije, kazala je Mirjana Mihaljuš, predsjednica Udruge.

– Velika zahvala Udruzi žena Strahoninec na njihovom angažmanu u gotovo svim aktivnostima Općine. Ovo prekrasno cvijeće koje će ukrašavati središte našeg mjesta nabavljeno je od Vrtlarije Vijenac Poleve. Zahvalio bih se gospođi Željki Toplek koja je dio cvijeća donirala te pomogla svojim savjetima u odabiru najpogodnijih sadnica. Ne smijem zaboraviti zahvaliti se i našim curama iz Općine Miljenki Zver i Silviji Žižek koje redovito brinu da se posađeno cvijeće zalijeva i njeguje tijekom cijele godine. Možda Strahoninčari neke stvari doživljavaju pod „normalno“, ali gosti i prolaznici uvelike primjećuju te uvijek apostrofiraju, a to je uređenje naših okućnica. Strahoninec njegovi mještani vrijedno uređuju i sigurno uvelike doprinose „Hrvatskom cvetnjaku med  dvemi vodami, istaknuo je načelnik općine Strahoninec Franjo Lehkec.

Ostavi komentar