Voćnjak Nedelišće: Pravo je vrijeme za sadnju jabuka, ali i kupovinu jabuka za zimu!

Ako želite, simpatične Dragica Ritmanić i Maja Vrbanić uvijek će vam pomoći savjetom prilikom kupnje.
Ako želite, simpatične Dragica Ritmanić i Maja Vrbanić uvijek će vam pomoći savjetom prilikom kupnje.

Počelo je najbolje vrijeme za sadnju voćaka i  bobičastog voća, a sve se  može saditi do smrzavanja tla, podijelila je s našim čitateljima Željana Jagoš  iz Voćnjaka Nedelišće, te nastavila: – Ove smo godine pripremili svim našim kupcima odličnu ponudu sadnica jabuka (zlatni delišes, fuji, green smith, jonagold, idared, braeburn i florina). Kupci najviše traže klasične sorte, a u posljednje vrijeme traži se sve više starinskih sorti jabuke bobovec, kanada, božićnica, koje nam također stižu ovih dana. Imamo i breskve, nektarine i marelice gdje se trudimo uz klasične uvoditi i nove sorte. Jako su popularne šljive, najtraženija je čačanska, te kruške viljamovke.

Danas se ljudi sve više okreću i nekim vrstama koje su se manje sadile ili se baš i nisu sadile na našem području poput badema, smokve, kestena, kivija, kakija, joste, a vraćaju se i neke stare vrste poput duda bijelog i crnog, drijena i mušmule. Imamo i sve vrste klasičnog bobičastog voća od ribizla, ogrozda, kupina i malina te agrume limun i nar, kaže Željana.

Ljubazni i uslužni zaposlenici Voćnjaka svojim kupcima dat će najbolje savjete kako koju sadnicu zasaditi i njegovati kako bi se ona što brže i ljepše razvila, a na licu se mjesta i radi stručno obrezivanje sadnice.

Ako pak ipak ne stignete najesen može i na proljeće jer bolje posaditi nego ne, poručuju iz Voćnjaka.

Kontaktirati ih možete i na telefon: 040/895-220

Kupite jabuke ubrane ove jeseni!

Kupite jabuke iz voćnjaka u Voćnjaku jer one su tek nedavno brane i još imaju sve okuse friške jabuke. Možete izabrati među više sorti – zlatni delišes, green smith, fuji, jonagold, idared, braeburn i florina. Neke su slađe, a neke reskaste, tako da svatko može birati prema svom ukusu i namjeni, a izabrati možete među onima u sanduku, prve klase ili u vrećicama u drugoj klasi.  Rade svakodnevno od 8 do 15, a subotom od 8 do 13 sati. (SZ)

 

Ostavi komentar