Vladimiru Kapunu i Tomi Blažeki zlatne plakete Zrinske garde!

Zrinska garda Čakovec je u veljači održala Redovnu izbornu skupštinu na kojoj su, kako je to uobičajeno, podnešeni izvještaji o radu u proteklom razdoblju Gardisti su bili vrlo aktivni tako da su u 2017. Imali preko 130 nastupa iz čega proizlazi da su nastupali svaki treći dan.

Osim prihvaćanja izvještaja i donošenja Planova za tekuću 2018. godinu Zrinska garda je u povodu 15.-godišnjice djelovanja dodjelila priznanja zaslužnim članovima: osnivačima, dugogodišnjim i zaslužnim članovima i rukovodstvu, kao i najaktivnijim gardistima, sponzorima i donatorima.

Podijeljeno je 30 zlatnih plaketa s likom Nikole Šubića Zrinskog, 21 srebrna plaketa i 100 brončanih povelja. Između ostalih Zlatna plaketa je dodijeljena Tomi Blažeki, članu Inicijativnog odbora, osnivaču Udruge, aktivan u opremanju prve postrojbe Garde, član Udruge od osnivanja i zaslužan za plodnu suradnju s Ogrankom Matice u Čakovcu. Zlatnu plaketu primio je i povjesničar Vladimir Kapun, član Osnivačke skupštine, sudjeluje na Znanstvenim skupovima i promicatelj djela i vrednota obitelji Zrinski.

Ostavi komentar