Vladimir Hoblaj napisao knjigu Kad se trese tlo pod nogama

Knjiga Vladimira Hoblaja

Povodom mjeseca knjige Gradska knjižnica i čitaonica Mursko Središće organizira javno predstavljanje knjige Kad se trese tlo pod nogama autora Vladimira Hoblaja.

Predstavljanje ove knjige izuzetno aktualne tematike održat će se u Centru za kulturu Rudar, u četvrtak, 21. listopada 2021. s početkom u 18 sati.

Iskustvo potresa jedno je od najneugodnijih koje čovjek može doživjeti. Osim što uzrokuje veliku štetu i dovodi u opasnost živote, potres ostavlja i duboke ožiljke na ljudskoj duši. No, nisu samo fizički potresi ti koji tresu naše živote. Svaki nenadani događaj koji nam poremeti osjećaj sigurnosti, nanese bol, prouzrokuje tjeskobu i poljulja nadu u budućnost, možemo također nazvati potresom. To mogu biti različite nedaće počevši od neočekivanog stresa bilo kojeg uzroka, zlostavljanja bilo kog oblika, neuspjeha u školi ili na poslu, neuzvraćene ljubavi i brodoloma obiteljskih odnosa, pa sve do financijskog sloma, bolesti ili smrti voljene osobe. Svim tim potresima zajedničko je da nas ostavljaju u ruševinama iz kojih često ne znamo kako ni kamo dalje. Ova je knjiga namijenjena svima koji su doživjeli neko iskustvo potresa u nadi da im može donijeti utjehu i ohrabrenje, ponajprije duhovne naravi. (Vladimir Hoblaj)

Ostavi komentar