VIVONA obilježila 30 godina aerobica i 15 godina pilatesa!

Poznato je da je Čakovec i studio Vivona  bio među prvim hrvatskim gradovima koji je uveo novosti u vježbanju još prije 30-tak godina zahvaljujući voditeljici Karmen Kovačević Jambor.

Ovakav oblik vježbanja u to je vrijeme tek dolazio u Hrvatsku, a edukacije su bile moguće jedino preko Udruženja hrvatskih aerobic instructora, kasnije i HOO-a, te na brojnim konvencijama u Mariboru. Tako je Karmen krenula skupljati svoje znanje uz pomoć Reebook i Nike instruktora. Mix glazbu  na kazetama te video snimke jedino je bilo moguće kupiti na konvencijama i cijena je iznosila tadašnjih 50 maraka.

Željela je prenijeti sve što je novo dolazilo od klasičnog aerobica do stepa, latino, funky, rad s raznim rekvizitima, aqua aerobic tako da su članice Vivone uvijek  bile među prvima s novostima. Po otvaranju bazena Karmen je započela vježbanje i u vodi koje je polazilo oko 60-tak žena u tri grupe. Potom se ukazala potreba da se sazna više o načinu vježbanja koji će pomoći svima koji imaju problema s kralježnicom, koljenima, kukovima i slično.

Pala je odluka da se krene na edukaciju o Pilatesu. Ova tehnika i način vježbanja koristi se u Vivoni posljednjih 15 godina. Koristi se basic pilates, na velikim i s malim loptama, mini bands i širokim gumama, utezima, rastezljivim cijevima, štapovima, stolicama, uskoro i hula hop!

Ostavi komentar