Višnje je za omiljeni domaći sok najbolje čistiti vani na travi

Višnji sada ima za izvoz i ako ih nemate u svom dvorištu, ima ih netko od vaše rodbine ili prijatelja. Iskoristite to ljetno voće za domaći sirup i kolače. No mnogi odustaju od izrade sirupa zbog toga što treba izvaditi svaku košticu iz višnji. A one pri tome crveni sok špricaju na sve strane. Posao čišćenja je najbolje odraditi vani, po mogućnosti na travi.

Premda višnje puštaju intenzivnu crvenu boju, lako ćete očisti sve posude pod dvorišnom pipom. Višnje preostale od cijeđenja soka, malo pošećerite i spremite u vrećice za zamrzavanje ili plastične posude u škrinju za zamrzavanje. Odlično će poslužiti za stavljanje u biskvite ili savijače.

Iscijeđenom soku dodajte šećera po volji. Dodajte ga postupno, miješajte i kušajte sok tako da postignete željenu slatkoću. Kad se pri zagrijanju soka pojavi pjena, pokupite je gustim cjedilom. Pustite da sok provri i maknite s vatre. Ulijte u čiste staklenke i dobro zatvorite čistim zatvaračima. Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva i ostavite dobro začepljene staklenke 15 minuta u njoj.  Izvadite iz pećnice i  ostavite staklenke pokrivene krpom da se ohlade. Nakon toga iz pospremite na hladno i tamno mjesto.

Ako želite biti sigurni da vam se i ostala zimnica; krastavci, paprike, pekmezi i duga zimnica u staklenkama ne kvari  stavljajte ih u pećnicu na 15 minuta na 150 stupnjeva  i ona će trajati i trajati.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE