VINART GRAND TASTING ZAGREB: Štampar, Lovrec i Belović ovog vikenda na prestižnom festivalu vina u Laubi

Vinart Grand Tasting (7)
Autor projekta i glavni organizator je Saša Špiranec (u sredini)

Vinsku godinu u Hrvata pečate dva najznačajnija nacionalna vinska festivala. Vinart Grand Tasting u zagrebačkoj Laubi koji s početka godine sve otvara i Vinocom Zagreb u Esplanadi koji s kraja godine sve zatvara. Sve drugo prije i između je regionalnog karaktera i najpoštenije rečeno – drugo.

Impresionira svježina, sadržajna kvaliteta i različitost Vinart Grand tastinga u odnosu na gotovo sve vinske festivale u državi, a te činjenice još snažnije zvone ako imamo u vidu da je pred nama tek četvrto festivalsko izdanje. Brojnim eno-gastro projektima državne i međunarodne razine Saša Špiranec, autor i organizator, u sadržajnosti Vinarta stvorio je kroz minule godine neupitnu autoritativnost.

Dvodnevni festival u Laubi, kojemu su prethodila 3 dana krcata s dvadesetak izuzetno vrijednih i stručnih radionica te osobit dodatak s danom prije (danas, 28. veljače), u kojemu se po prvi put održava Vinart Petite Tasting u Hotelu DoubleTree by Hilton, najsnažnija je potvrda svih prijašnjih tvrdnji. U Laubu se ide sutra i prekosutra – 1. i 2. ožujka, a tamo vas dočekuju najbolje vinarije iz Hrvatske i pažljivo odabranih susjednih vinskih regija. Poziv je to svim profesionalcima, vinskim znalcima, vinskim radoznalcima i entuzijastima.

Na tragu visoke posvećenosti kvaliteti koju će se u Laubi moći doživjeti, u privilegirano društvo od 120 odabranih vinara, iz Međimurja pozvane su vinarije Štampar, Lovrec i Belović. Ove godine festival posjećuje Anthony Rose, međunarodno ime vinskog svijeta, autor koji o vinu piše za Decanter i Independent, dopredsjednik panela Decanter World Wine Awards Australia, osoba i autoritet koji je Graševinu 2006. međimurske vinarije Dvanajščak-Kozol ocijenio s 93 boda.

Cijena festivalske ulaznice je 150 kuna. Uključuje bon u iznosu od 40 kuna za taxi prijevoz kući ili butelju vina u Pop Up Vinoteci. Dobrodošli!

tekst: Ivan Goričanec

foto: Ivan Goričanec i Denis Perčić

Ostavi komentar