VINARIJA TOMŠIĆ u novom ASKOS ruhu povezala povijest i budućnost

Tomšić etikete Askos
Tatjana i Alojz Tomšić, Ivan Goričanec i Denis Perčić

Obiteljska vinarija Tomšić iz Železne Gore okrenula je novi list u predstavljanju svojih prvorazrednih bijelih i crvenih vina. Iskoračili su s novim suvremenim vizualnim identitetom vinskih etiketa, prateće ambalaže, poslovnih posjetnica i promotivnih materijala. Promovirani su s razlogom u kulturnoj instituciji u Muzejskom informativnom centru u Čakovcu.

Tomšić etikete ASKOS
Vina u novom ruhu s aplikacijom askosa koji svjedoči o pijenju vina na našim prostorima od pradavanih vremena

Naime, kao glavni lajtmotiv u grafičko-likovnom oblikovanju novog ruha Tomšićeve vinarije odabran je Askos. Riječ je posudi za piće koja se koristi kao pehar odnosno vrč. Arheolozi su je iskopali u neposrednoj blizini Goričana i danas je jedan od najvrjednijih artefakta u Muzeju Međimurja.

Tomšić etikete Askos
Supružnici Tatjana i Alojz Tomšić s ponosom predstavljaju izvorište ideje i primjenu Askosa na vinskim bocama

Tomšići su tako sljubili umjetnost i kulturu stvaranja vina s povijesnom baštinom Međimurja. Za globalni koncept i dizajnersko oblikovanje zaslužan je dvojac iz Studija Reci Da, Denis Perčić i Ivan Goričanec koji je vodio predstavljanje novih vinskih etiketa i drugih promotivnih materijala.

Tomšić etikete Askos (4)
Ivan Goričanec i Denis Perčić autori su koncepta i oblikovanja novog ruha vinarije Tomšić

Uz supružnike Tatjanu i Alojza Tomšića novi identitet vinarije s potpisom Askosa predstavili su Branka Marciuš, voditeljica arheoloških zbirki i ravnateljica Maša Hrustek Sobočan koja je istakla kako je ovakva primjena naših vrijednih muzejskih eksponata ujedno i promocija muzeja van muzeja. I to ne samo na prostoru Međimurja i Hrvatske, već i u europskim zemljama gdje se sve više cijene naša međimurska vina. S ovakvim elegantnim i modernim “štihom” vina vinarije Tomšić  (sauvignon, silvanac zeleni, pušipel, muškat žuti, chardonnay, rajnski rizling, graševina i cabernet sauvignon) zasigurno će ubuduće biti još više prihvaćena, prepoznatljiva i rado kušana.

Izuzetne keramičke replike ASKOSA za promo misiju vinarije Tomšić izradila je međimurska svestrana umjetnica i likovna pedagoginja Jelena Valkaj iz Železne Gore sa suradnicima u atelieru KERAMOS atelier.

Tomšić etikete Askos (8)
Novi vizualni identitet vinarije Tomšić predstavljen je u Muzejskom informativnom centru

Prva javna manifestacija na kojoj će Tomšićeva vina s novim vizualnim identitetom biti predstavljena je Urbanovo 2019. od 17. do 19. svibnja. Pozvani ste svi!

foto: rr

 Tomšić etikete Askos (3)
Alojz Tomšić pokazuje kako se “negda” pilo iz Askosa

Tomšić etikete Askos (1)

Ostavi komentar