VIDEO Načelnik međimurske policije Ivan Sokač: Prosvjed je prošao mirno, neće biti sutrašnjeg protuprosvjeda!

Nakon završenog mirnog prosvjeda Želim normalan život javnosti se obratio načelnik PU Međimurske Ivan Sokač.

-Ljudi imaju pravo na javni prosvjed i iskazivanje nezadovoljstva. Nije bilo naznaka niti je bilo kakvog govora mržnje ili poticanja na rasnu, vjersku ili nacionalnu netrpeljivost. Skup je prošao u redu, Međimurci su se pokazali kao i uvijek kao jedna tolerantna sredina. Prema našim procjenama na trgu je bilo oko tisuću prosvjednika, rekao je načelnik Sokač.

Dodao je kako je policija upoznata sa svim problemima istaknuti na skupu.

-Policija zna kakvo je stanje sigurnosti, imamo statističke pokazatelje. Mogu reći kako sve što je rečeno je više manje istina. Šest, sedam posto stanovništva čine 70 posto kaznenim dijela što nije dobro, te je sve više maloljetnih delikvenata. Nadam se da neće jedino rješenje u pitanju nacionalne manjine biti povećanje broja policajaca. Smatram da su govornici izuzetno dobro uprli prstom u sve institucije, uključujući i policiju. Sve je bilo rečeno realno, te mi od toga ne bježimo, kaže Sokač.

Rekao je također da prema novoj Uredbi o unutarnjem ustroju, Pravilniku o unutarnjem redu je za svako romsko naselje određen kontakt policajca, ali dodaje kako ni to nije dovoljno, potreban je tim ljudi.

-Protuprosvjed je samo verbalno prijavljen, pa ga tako ni neće biti, rekao je Sokač o navodnom protuprosvjedu koji bi trebao biti sutra.

foto, video: dv

Ostavi komentar