Veliki uspjeh Dine Korent: Međimurje bogatije za još jednu doktoricu znanosti

Dina Korent doktorica znanosti1
Dina Korent

Ovaj je tjedan za mladu Dinu Korent (30) iz Pribislavca bio posebno sretan. Naime, u srijedu je obranila svoj doktorski rad na temu „Identifikacija odrednica upravljanja obrtnim kapitalom u funkciji povećanja profitabilnosti poduzeća u odabranim djelatnostima u Republici Hrvatskoj“, i time stekla najviše akademsko zvanje i titulu doktorice znanosti.

Doktorski rad obranila je s najvećim mogućim pohvalama – summa cum laude. Doktorski rad pripremljen je pod mentorstvom prof.dr.sc. Silvija Orsaga, jednog od autoriteta u području financija u regiji.

– U doktoratu sam se bavila ispitivanjem utjecaja upravljanja obrtnim kapitalom na profitabilnost te identifikacijom odrednica upravljanja obrtnim kapitalom prerađivačkih, trgovinskih i poduzeća u području djelatnosti informacije i komunikacije registriranih u Republici Hrvatskoj – istaknula je Dina te pojasnila kako slična istraživanja ovakvog tipa u Hrvatskoj i šire još nisu provedena.

Dobra, bolja, Dina Korent

Dina Korent je od malih nogu bilježila sjajne školske rezultate, bila je odlična učenica gimnazije Josipa Slavenskog, u studentskim danima briljirala je u svojoj generaciji i iz godine u godinu primala Dekanovu nagradu za predan studentski rad i izvrsnost. Već je kao studentica bila demonstratorica na nekoliko kolegija, a njezini su je profesori često uključivali i u različita znanstvena istraživanja. Dobitnica je brojnih stipendija, kao i drugih priznanja za sudjelovanje u izvannastavnim aktivnostima svog fakultet.

Nakon što je magistrirala ekonomiju, uslijedio je upis na postdiplomski doktorski studij Ekonomskog fakulteta u Zagrebu kojeg je u srijedu i službeno privela kraju.

Dina već duži niz godina radi kao asistentica na katedri za gospodarstvo na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu (FOI) gdje izvodi seminarsku nastavu na kolegijima Osnove ekonomije, Mikroekonomija, Poslovne financije, Poslovno planiranje i projekti, te Primijenjena mikroekonomija. Uz sve akademske uspjehe Dina se i dugi niz godina aktivno bavila sportom i bila vrsna odbojkašica.

Svoj veliki uspjeh, Dina je proslavila u krugu svoje obitelji, dečka i prijatelja, a dan nakon obrane, nakon ispunjenja nastavnih i ostalih poslovnih obveza, u društvu suradnika na Fakultetu organizacije i informatike.

Rad sa studentima i budući poslovni planovi

S obzirom da Dina izvodi seminarsku nastavu iz brojnih kolegija, koji zbog svoje složenosti često nisu omiljeni među studentima, potreban je izuzetan trud kako bi se studentima na najbolji način približile određene teme.

– Nastojim tijekom nastave s njima što više komunicirati, pratiti povratne informacije koje mi odašilju, uključivati ih u raspravu, a nerijetko i nekoliko puta zajedno prolazimo isti zadatak, grafički prikaz ili koncept – pojasnila nam je svoje metode rada mlada doktorica znanosti.

– Stjecanje doktorata zapravo je novi početak koji podrazumijeva još ozbiljniji angažman u sva tri područja moga rada, kako nastavnom, tako i znanstveno-istraživačkom te projektnom – zaključila je Dina.

(bb)

Ostavi komentar