VELIKA FOTOGALERIJA: Odličan 20. Bundekov Vincekov pohod oborio sve rekorde!

Vincekovo 2018 Bundeki
Ilustracija

– Priželjkivali smo da jubilarni 20. Vincekov pohod okupi rekordan broj sudionika i to se dogodilo. Ubilježili smo sveukupno 3700 sudionika, odraslih osoba, mladih i djece. Sretni smo i ponosni što su nam stigla brojna prijateljska planinarska društva iz cijele Hrvatske te susjednih zemalja Slovenije, Mađarske i Bosne i Hercegovine. Počastilo nas je i vrijeme prekrasnom sunčanom nedjeljom. ” istakla je Sonja Vršić predsjednica Planinarskog društva “Bundek” koje je bilo domaćin u nedjelju 21. siječnja dvadesetog Vincekovog pohoda.

Sonja Vršić na startu u Termama sv. Martin
Sonja Vršić na startu u Termama sv. Martin

Da će ova godina u svemu biti rekordna vidjelo se već na autobusnoj stanici u Murskom Središću gdje od ranih jutarnjih sati nije prestajala gužva za autobuse koji su planinare i rekreativce prevozili do startne točke u Termama sveti Martin. Staza po vinorodnim brežuljcima Grkaveščaka i Venca do Gradiščaka, Kapelščaka, Koncovčaka  Baloga i Bundeka odlično je bila markirana u dužini od petnaest kilometara.

Vincekovo 2018 Bundeki (63)_resize
I kurenti su došli otjerati zimu

Na stajankama se plesalo, družilo i uživalo u suncu, a za svaki slučaj došli su i Kurenti kako bi otjerali zimu. Organizirani su i obredi orezivanja vinograda.

Vincekovo 2018 Bundeki (72)_resize

Trideset članova Bundeka o toga 15 vodiča pratilo je hodače i zbrinjavalo svu tehničku potporu. Pohod su osiguravali i članovi Hrvatske gorske službe spašavanja i srećom ove godine za razliku od prošle kad su bili snježni uvjeti, nisu imali mnogo intervencija.

Vincekovo 2018 Bundeki (56)_resize

Sudionici su je prelazili uz vesele stajanke u vremenu od četiri do pet sati do završne fešte u sportskoj dvorani Osnovne škole Mursko Središće.

Vincekovo 2018 Bundeki (15)_resize

Osim okrijepe uz jelo i piće, ples i glazbu tom su prigodom dodijeljena priznanja društvima i udrugama sudionicima pohoda. Organizirana je i tombola, a sva prikupljena sredstva tombole namijenja su tiskanju monografije za 20. godina društva što će Bundeki proslaviti 24. studenoga.

Podsjetimo, Vincekovo se organizira povodom dana sv. Vinka, blagdana vinogradara i početka nove vinogradarske godine. Odličnu atmosferu s Vincekova 2018. u organizaciji PD “Bundek” pogledajte u nastavku.

Nakon Vinceka u Središću Ivica Kostelić

U četvrtak 25. siječnja slijedi još jedan atraktivan događaj. Putopisno predavanje “Ledeno srce Grenlanda” u Centru za kulturu “Rudar” održat će Ivica Kostelić koji će govoriti o svom “prečkanju” Grenlanda. A 19. veljače slijedi putopisno predavanje uz gostovanje uvijek zanimljivog Mateja Perkova. Bundeki se ponovo u svemu pokazuju kao jedno od najagilnijih planinarskih hrvatskih društava.

foto: rr

Vincekovo 2018 Bundeki (27)_resize

Vincekovo 2018 Bundeki (37)_resize

Vincekovo 2018 Bundeki (48)_resize

incekovo 2018 Bundeki (1)_resize

Ostavi komentar