Već tradicionalno u Murskom Središću na Badnjak su se građanima djelile pržene ribice i fish-paprikaš i kuhano vino

Badnjak je dan posta kada katolički vjernici ne jedu meso. Taj dan na jelovniku je riba. U Murskom Središću već niz godina za redom na Badnjak ujutro pripremaju ribice za građane. Ove godine uz pržene ribice djelio se i fish – paprikaš i kuhano vino. Okupilo se  600-tinjak građana. U pripremi i podjeli 150 kg ribica sudjelovala su sva tri ribolovna društva s područja grada, ŠRD Mura, ŠRD Karas i ŠRD Verk i članice udruge Društvo žena Mursko Središće.

Rudi Mesarić pripremio je i podijelio preko 100 porcija fish-paprikaša. Članovi lovačkog društva Zec pobrinuli su se za okrijepu, kuhano vino i čaj. U sklopu badnjeg jutra održan je i Božićni sajam, na kojem su prisustvovali OPG s područja grada i brojne udruge sa svojim božićnim dekoracijama i božićni kolačima. Tradicionalni događaj posjetio je i gradonačelnik Dražen Srpak

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE