Vatrogasna zabava uz Mustač Bend, Vatrogasce i Međimursko pivo u Starom Hrastu!

vatrogasna zabava

Vatrogasci i Mustač Bend dolaze u Čakovec oduševiti rockom, smijehom, lošom i dobrom glazbom i još boljom zezancijom, a sve u sklopu prve “Vatrogasne zabave”.

U subotu 15. srpnja, u srcu ljeta, Vatrogasna zabava počinje točno čim padne mrak na području Staroga Hrasta u Čakovcu. Odlukom lokalnog Vatrogasnog velikog vijeća odlučeno je da će se oformiti zabavno vijeće. Uljudno se poziva općinstvo, građanstvo, vatrogasci i oni ostali da dođu ove subote, zabave se i rasplešu uz klasičnu ponudu iz pivovare Međimurski Lepi Dečki i iz kuhinje u Hrastu.

Zabava počinje u 20:00 sati, ak vam treba vura, il dok kmica opadne.

Prvi hrvatski raznožanrovski glazbeni sastav “Vatrogasci” stiže nam u Čakovec! S tradicijom još od 1991., Vatrogasci su bend koji su najpoznatiji po obradama pjesama drugih autora, parodijama i pretvaranjem “ozbiljnih” pjesama u sasvim neozbiljnu šalu.

Tiho, Gugi, Jura, Bobo, Dugi, Slaven, a nekad i Bubi, Deki i Beli, članovi su benda koji je u svojoj, gotovo punoljetnoj, karijeri snimio 13 studijskih albuma te izdao još dva kompilacijska.

mustač bendKompanjoni u studijskom radu Tiho i Deki snimili su 1991. prvu melodiju “Vatrogasac Mirko” u jednosatnoj pauzi pri čekanju klijenta. S vokalima je onda uskočio Bubi, kolega iz sastava Jasne Zlokić. S prvim albumom “Vatrogasna Zabava vol.1” Vatrogasci haraju po estradi, a sve je kulminiralo sprdnjama na račun mega zvijezda. Albume snimaju u prosjeku jedan dan, dok su jedan snimali četiri dana, ali se ne sjećaju zašto.

Obrađivali su Thompsona, Severinu,Gibonnija, neki se ljute, neki pristaju biti u spotovima, a za te spotove dečki kažu kažu da su bili skromni:

“Sve je stajalo gajbu piva i malo dobre volje naših susjeda iz Gajnica. Na toj lokaciji smo i snimali kadrove. Auto koji gori u našem spotu stajao je 25 kuna – kaže Borošak. Spot njihove verzije pjesme jako podsjeća na original. Divimo se Vučković i njezinu uspjehu. Kopali smo po vrećama na tavanu i pronašli odjeću koju smo nosili na maskenbalu kako bismo joj sličili” kaže Goran.

Dodaje da na albumima često imaju odličnih pjesama, ali se boje da ih zbog tekstova neće puštati.

vatrogasna zabavaVatrogasci dolaze u Stari Hrast u sklopu turneje po Čakovcu nazvane “Vatrogasna Zabava” u kojoj im je bend s kojim nastupaju “Mustač Bend”. Mario Mustač kaže da su mortik stari, al su zato nori.

Mario veli: “Napodamo, do jaja, tko preživi pričat će, a tko ne poludi nije normalan.” Ova međimurska rock grupa iz godine u godinu je sve popularnija, a nakon 16 godina postojanja gotovo pa da ne postoji međimurec koji nije čuo za popularne “Mustače”. Za ovu subotu pripremili su hitove poput Ne ruži z natikači, Jajce na oko, Motori, Međimurski dečki, Šudra vozim, šudra bode i Odi mi na… jaja, ali i mnoge druge…

Ulaz je 20 kuna, karte možete kupiti na dan koncerta u Hrastu, dok zarada od ulaznica ide kao donacija za DVD Mihovljan.

Ostavi komentar